Před chvílí jsem dal do fritézy (rozpálený olej) rybí filé. Jééé,
co to začalo dělat no hrůza. Hrnečku vař. Olej začal bublat a začalo to
přetékat.
Hladina oleje trošku pod ryskou. Jak tam mám dát to filé, aby to
nedělalo?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? BEAES, anonym před 5331 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud olej bublá, zvedněte koš, pak opět krátce ponořte (případně opakovaně), až se odpaří led a voda na povrchu filé. Pak je vše OK.
Zdroj: zkušenost s fritováním
3Kdo udělil odpovědi palec? panenka, Miroslavst, faktor82
před 5331 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Filé obsahovalo hodně vody,proto rozpálený olej prská.Před smažením je třeba rybu zbavit co nevětšího množství vody/ledu/
0 Nominace Nahlásit |
Pokud Miroslave smažím hranolky,květák atd ve fritéze, vždy dám do ní špetku soli.Tím že se tam dá tá špetka soli přestane to prskat a bublat.Zřejmě jste dal to rybí filé do velmi rozpáleného oleje a proto se vám tohle přihodilo.Pokud ještě smažím tak vždy na začátku po chvílce dám do oleje špetku strouhanky takto vždy poznám když strouhanka se začne smažit že je olej připraven ke smažení.
1Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst
před 5331 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nezmzrazené ,suché,bez vody.Olej nemusí bublat,jak je horký.
0
před 5331 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |