Hmotu lze skladovat i půl roku, jen je potřeba ji opravdu dobře zabalit, nejlépe potravinářskou fólii, nesmí se k tomu dostat vzduch. Nejlépe je takto ještě zavřít do plastové krabičky, ještě lépe takové co jde vyvakuovat 😁
A rozhodně ničím nepotírat, spíš lehce poprášit práškovým cukrem!
Až po vytáhnutí, před samotným zpracováním nechat minimálně pár hodin při pokojové teplotě, pak rozbalit, potřít olejem a pomalu rozválet a zpracovat. Jakmile začne hmota praskat, vždy potřete štětečkem… jinak vzniknou nehezké šupinky. Pokud by se stalo, že kvůli zpracování promastíte moc, nic se neděje… práškovým cukrem to zprávíte 😉
Můžete si i uchovat už vymodelované ozdoby. Když jsou ozdoby dobře vyschlé, tak dva dny při pokojové teplotě šup s nimi do vzduchotěsné krabičky a strčit dolů do lednice (přílišná zima, neřku-li mráz je nežádoucí). Po vytáhnutí před použitím zlehka potřít olejem 😉
0 Nominace Nahlásit |
podle mě nepodléhá rychlé kazivosti ale doporučuji těsto pomazat olejem a zabalit do potravinářské folie jelikož hrozí osychání
0
před 5556 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší je ji co nejdříve zpracovat… V lednici bohužel ztvrdne jako kámen a pak ani mikrovlnka nepomůže :( takže si ho udělejte raději ve chvíli, kdy budete vědět, že budete mít čas ho i zpracovat…
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |