Když si vařím kávu, tak nechám vodu ohřát na 90©. Máme takovou konvici. Když si dělám čaj, tak vařím vodu na 100©. Čaj nechávám vyluhovat, u té kávy nemusím tak dlouho čekat, až se bude dát pít. Ale, mezi námi, je v tom nějaký rozdíl, jakou teplotu má voda? Děkuji.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Odpovědi.cz, zjentek před 1 dnem |
Sledovat
Nahlásit
|
Nebudu psát o kvalitě, budu psát o chuti.
No, upřímně, já tohle na sobě testoval dost dopodrobna a nějaké zásadní rozdíly v chuti jsem nepocítil. Jinými slovy, chuťové zázraky se nekonaly. Nakoupil jsem kvalitní čaje, různé druhy, kvalitní kávy a pustil jsem se do toho, vařil a nahříval vodu na různé teploty, jak u čajů, tak u káv, ale chuťově jsem takto nezaznamenal skoro nic podstatného (snad jen v několika málo případech a asi nestojí ze to sem dojmy rozepisovat). Až jsem se polekal, že mé chutě jsou „ploché“.
Po rozsáhlých podrobných experimentech jsem dospěl k závěrům, pokud do šálku naliju vroucí vodu a vymáchám tam čaj, tak jakmile má voda zlato-oranžovou barvu, tak je ten čaj výborný a lepší snad nikdy nebude, bez ohledu na čas. Kávu po experimentech neznám lepší, než dát ji do nahřátého šálku v dobře zvoleném (třeba kovovém) sítku, zalít 93°C vodou přímo přes sítko a po dvou minutách sítko vytáhnout. V šálku zůstane něco prachu z namletých zrn a to je to skvělé „Americano“, úžasná chuť. Čili nejspíše i kvalita (když chutná). 😉
1Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz
před 1 dnem
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, teplota vody hraje velice důležitou roli v kvalitě připravovaného nápoje.
Takže ano, teplota vody opravdu dělá rozdíl v kvalitě vašeho nápoje.
0
před 1 dnem
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1704 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |