Jsem ji ještě nejedl,chci vyzkoušet..
Doplňuji:
Prosím, ne recepty, umím je najít 😉 Spíše vlastní praktickou
zkušenost
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, iceT, Kerberus, pokazdejinak, beer, anonym, anonym před 4776 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nevím, jaký chcete vyzkoušet recept. I když pohanku vařím dost časo,
má trochu nezvyklou chuť, dokonce pachuť, proto je výhodnější i ní
přidat šťávu.
Nemusí se vařít, ale několik spařit horkou vodou a slít a potém dát
dojít pod peřinu.
Chutnější je, když ji spařenou opražíme na tuku a pak teprve
vaříme.
Někdo dělá nasladku v mléce. Já jen naslano.
Doplňuji:
Omlouvám se za překlepy.
..několikrát spařit(3×)… potom
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Když jsem byla malá,babička vařívala pohanku často a servírovala nám
ji jako krupici,horká se dávala na talíř,zalila studeným mlékem a doplnila
kysanou smetanou.Nebo naslano,kdy se na talíři polila rozškvařenou
slaninou.
Po letech jsem si pohanku chtěla připomenout a zkusila ji uvařit a byla jsem
zklamaná,protože pohanka byla po uvaření sypká a pamatuju si,že když ji
vařila babička,tak ji vařila dcela dlouho,musela se pořád míchat,aby se
nepřipálila a výsledkem byla lepkavá,kompaktní hmota.Je ale fakt,že
babička pohanku kupovat nemusela,měla vlastní zásobu,proto možná byla tak
lepkavá.
0 Nominace Nahlásit |
také jsem ji ještě nejedla
Abychom ale zachovali důležité léčivé složky pohanky, nesmíme ji v žádné případě vařit. Vždy ji pouze spaříme vařící vodou a necháme pod utěrkou nabobtnat. Na jeden díl pohanky dáváme dva díly vřelé vody. Připravovat tímto způsobem lze ale pohanku, která je loupaná mechanicky. Obilnina má pak světlou barvu. Pohanka loupaná termicky (při teplotách 200 i více stupňů) je naopak tvrdá a tmavá. Při přípravě jídla se musí dlouho vařit a nezůstávají v ní zachovány žádné vitamíny či jiné hodnotné látky.
dál v odkazu
Zdroj: http://clanky.vareni.cz/zamilujte-si-pohanku/
0 Nominace Nahlásit |
Nabyde, asi tak jako hrách. Chutí bych ji přirovnak vzdáleně k soji. Ale opravdu jen vzdáleně. Nic lepšího mnmě nenapadá
0 Nominace Nahlásit |
pohanku vařím tak maximálně 5 minut, pak ji stačí nechat v teple dojít… trochu nabyde, ale jako rýže ne – rýži musíte zalít dvojnásobkem vody, na pohanku stačí míň
chuťově je taková dosladka, osvědčila se mi jako příloha v kombinaci s bramborami – uvařit míň brambor a doplnit pohankou nebo jsem taky jednou dělala lepkavé pohankové knedlíčky, ale recept mám někde v kuchařce – jestli ho někdo budete chtít, půjdu hledat, jinak ne ;)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |