Peču je 10–15 minut, jádro je měkké akorát, vnější tvrdá slupka
jde loupat dobře, ale hrozně špatně jde loupat ta vnitřní, tenká. Nemáte
na to pečení nebo loupání nějaký trik?
Doplňuji:
Jo nařízl, loupou se krásně – myslím ta vnější tvrdá slupka. Ale já
chci oloupat i ty jádra, z takové té hnědé tenké blanky. A to mi
nejde.,
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? flodur, hanulka11, hanny 2, anonym, Deli, tasiri před 4822 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nařízl jsi slupku?Při pečení pěkně se slupka oddělí a jdou dobře loupat
zde je pečou i na pánvi
kaštany roztřídíme, očistíme a ty nepěkné zahodíme
slupku každého kaštánku nařízneme na vypouklé straně do kříže
(hloubka cca 2–3mm)
poté pečeme na pánvi s tlustým dnem na středním ohni, v průběhu je
neustále přehazujeme
hotové jsou teprve, když se krásně rozvoní, když slyšíte jak syčí a
když je jejich kůrka přiměřeně nahnědlá
servírujte horké a neoloupané! (při jídle si potom každý kaštan sám
oloupe a posolí)
Doplňuji:
víc je opeč a nebudeš muset tu slabou loupat ta nejde, jako u zralých
ořechů to taky nejde
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |