Avatar uživatele
Agneta

Jak je to s bramborama, pečenýma v ohni?

Jsou-li umyté a pečené v popelu. Je to výborná pochoutka, možná ještě dle potřeby přisolit, ale dá se to takhle jíst vcelku? Když se to černé oloupe, tak to pak už není ono:D
Jak je to ze zdravotního hlediska, jak často jíst a kolik max.?
Co příp. hrozí?(mowlo > už né 70+, to už stačilo:DDD)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, marci1, lota, gecco před 3727 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Zatím se mi málokdy povedlo upéct v popelu brambory do uhlíkatého stavu, pokud je uděláš správně, pak maximálně ´ohoří´ slupka.
Neviděl bych v jejich konzumaci nějaké zdravotní riziko – tedy proč omezovat, „jak často jíst a kolik“?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Jakákoli omezení jsou zbytečná. Pokud máš popel z přírodního materiálu, /dřevo, bramborová nať, listí/ nehrozí žádné zdravotní riziko. Případná rizika oheň zničí.
Za mých mladých let se říkávalo, že to spálené je na krásu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
huxa

Ze zdravotního hlediska to nepřináší nic horšího, než brambory v podobně hranolek, zpálených upečených brambor z trouby, …
Jako malý jsem takto brambory jedl (vytáhnul z popelu a třel do trička) velmi často, jsem pořád zde bez raka či dalších věcí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Pokud se nejí velmi často ( je to jako opékání špekáčků na ohni ), tak to lze tolerovat. Brambory se dají v ohništi také péct v alobalu. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Jako špekáčky ? Kde rostou brambory s tukem , to jsou obézní už i brambory ?
Ajta, ajta .....
Jen si dej co hrdlo ráčí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pondělí

Hurá podzim,pálení zahradního odpadu,včetně bramborové natě,a to je nejkrásnější vzpomínka tak pokud máte prostor a děti pečte,
A dívat se jestli to je zdravé,proč určiťě sr mažete a voníte různýma materialám a na zdraví nehledíte i v tomto případě jde o zážitek
Doplňuji:
A nejlepší jsou zabalené v hlíně nebo jílu

Upravil/a: pondělí

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Myslím, že s bramborama pečenýma v ohni nehrozí až tak nic zvláštního… jen to, že si člověk pochutná, případně zkrásní.:-)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Agneta

mosoj >>>> né kvůli kaloriím, ale té super opečené slupce, a ta je pak i půl cm tlustá, o ní mi jde, a ta musí být . taky vím, že je to "jen"ohořelý organický materiál, ale jde mi o příp. nějakou škodlivost

před 3726 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

pondělí >>>> „jestli je to zdravé,proč“, „určitě se mažete“ a „na zdraví nehledíte“- no ty bys mne teda nadchnul…to si jako myslíš, že bych koupila nějakou kosmetiku v Lidlu nebo u Vietnamců?
A když jsou v hlíně nebo jílu, tak je musíš oloupat, jinak máš v zubech písek, no ty jsi mi ale expert, to si určitě balíš i jídlo do novinového papíru co?:DDD

před 3726 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek