Jsou-li umyté a pečené v popelu. Je to výborná pochoutka, možná
ještě dle potřeby přisolit, ale dá se to takhle jíst vcelku? Když se to
černé oloupe, tak to pak už není ono:D
Jak je to ze zdravotního hlediska, jak často jíst a kolik max.?
Co příp. hrozí?(mowlo > už né 70+, to už stačilo:DDD)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, marci1, lota, gecco před 3727 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zatím se mi málokdy povedlo upéct v popelu brambory do uhlíkatého
stavu, pokud je uděláš správně, pak maximálně ´ohoří´ slupka.
Neviděl bych v jejich konzumaci nějaké zdravotní riziko – tedy proč
omezovat, „jak často jíst a kolik“?
0 Nominace Nahlásit |
Jakákoli omezení jsou zbytečná. Pokud máš popel z přírodního
materiálu, /dřevo, bramborová nať, listí/ nehrozí žádné zdravotní
riziko. Případná rizika oheň zničí.
Za mých mladých let se říkávalo, že to spálené je na krásu.
0 Nominace Nahlásit |
Ze zdravotního hlediska to nepřináší nic horšího, než brambory
v podobně hranolek, zpálených upečených brambor z trouby, …
Jako malý jsem takto brambory jedl (vytáhnul z popelu a třel do trička)
velmi často, jsem pořád zde bez raka či dalších věcí.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud se nejí velmi často ( je to jako opékání špekáčků na ohni ), tak to lze tolerovat. Brambory se dají v ohništi také péct v alobalu. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Jako špekáčky ? Kde rostou brambory s tukem , to jsou obézní už
i brambory ?
Ajta, ajta .....
Jen si dej co hrdlo ráčí.
0 Nominace Nahlásit |
Hurá podzim,pálení zahradního odpadu,včetně bramborové natě,a to je
nejkrásnější vzpomínka tak pokud máte prostor a děti pečte,
A dívat se jestli to je zdravé,proč určiťě sr mažete a voníte různýma
materialám a na zdraví nehledíte i v tomto případě jde o zážitek
Doplňuji:
A nejlepší jsou zabalené v hlíně nebo jílu
Upravil/a: pondělí
0
před 3726 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že s bramborama pečenýma v ohni nehrozí až tak nic zvláštního… jen to, že si člověk pochutná, případně zkrásní.:-)
0
před 3724 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
mosoj >>>> né kvůli kaloriím, ale té super opečené slupce, a ta je pak i půl cm tlustá, o ní mi jde, a ta musí být . taky vím, že je to "jen"ohořelý organický materiál, ale jde mi o příp. nějakou škodlivost
pondělí >>>> „jestli je to zdravé,proč“, „určitě se
mažete“ a „na zdraví nehledíte“- no ty bys mne teda nadchnul…to si
jako myslíš, že bych koupila nějakou kosmetiku v Lidlu nebo
u Vietnamců?
A když jsou v hlíně nebo jílu, tak je musíš oloupat, jinak máš
v zubech písek, no ty jsi mi ale expert, to si určitě balíš i jídlo do
novinového papíru co?:DDD
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |