Avatar uživatele
anonym

Jak nejrychleji zmekne maslo. Aby bylo dobre roztiratelne ? -iv-

Doplňuji:
Tome – ve studene ?? Ja tedy nejsem moc chytra , ale tohle se zda i me nejake divne ! 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? flodur, iceT, Kerberus, hanny 2, tom004, dědapetr, Deli před 4921 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Nakrájet na tenké plátky a položit na krajíce a chvilku počkat,pak se může roztírat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
baghira

Pokud nejrychleji, tak v mikrovlnce. Ale bacha – budou to řádově sekundy. Aby se ti neroztavilo do tekuta, jde to fakt rychle.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

namoč si nůž do horké vody a rozmažeš ho dobře -jinak jedině nedávat do lednice… já raděj Floru ta jde namazat vždy a hned

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

Vyndám ho z lednice tak hodinu před použitím a nechám rozbalené na lince.
Nebo ho dám na talířku do ještě teplé trouby (pokud jsem krátce před tím pekla).

V mikrovlnce je to rychle, ale z mojí zkušenosti: když tam dám větší kus (celé, půlku) rozteče se mi prostředek úplně, udělá se v máslu uprostřed díra – a kraje jsou měkké).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Ve studené vodě.
Doplňuji:
Zní to opravdu divně,ale je to léty vyzkoušený postup.A máslo,kte­ré máme v lednici ve sklenici s vodou,sklenice má patentní uzávěr, se dá po otevření normálně roztírat.A stejně tak to funguje u mražených potravin.Když potřebuji rozmrazit,třeba kuře,nejrychlejší je dát ho do studené vody.Rozmrzne poměrně rychle,a stejnoměrně zvenku,i zevnit­ř.Dělali to tak,mamka,i ba­bi,tak to tak dělám taky.Někdo používá mikrovlnku,ale tam většinou dopadne tak,že z venku je „upečené“,a uvnitř zmrzlé.

Upravil/a: tom004

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

Vyndané z lednice se dá namazat za 20minut.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

Mně nepřijde, že by bylo nutný to nějak urychlovat. Stačí vzpomenout, vyndat ho před použitím z lednice a pár minut počkat. Taky jde dobrým ostrým nožem krájet tenké plátky tuhého másla a neřešit to. Určitou variantou jsou rostlinné tuky (Flora apod.), případně směsi rostlinných i živočišných tuků.
Ale máslo je zkrátka máslo, to mi nikdo nevymluví. 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Kupuju si Zlatou hanou,a nechávám ji ve dveřích lednice úplně nahoře,a nikdy tak ztuhlá,že by nešla namazat není.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Pozor já to dal do mikrovlnky i z obalem to byl ohňostroj.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek