Bez přidané želatiny, tepelné úpravy apod.? Na netu radí hledat označení „yogurt“, protože „Podle vyhlášky č. 77/2003 Sb. o mléčných výrobcích smí být jako jogurt označován pouze výrobek, který neprošel žádnou tepelnou úpravou a neobsahuje konzervační látky.“
Čtěte více na: http://www.vitalia.cz/clanky/hleda-se-skutecny-jogurt/#ic=articles-related&icc=jogurty-16#ixzz0WZueH0uL
a že skleničkové jsou nejkvalitnější…ale podle čeho ve složení to poznám? Mám doma např. OLMA bílý yogurt a složení „mléko, mléčná bílkovina, živé yogurtové kultury“ a pak albert, který má "85% smetana, 15% ovocná složka, škrob, koncentráty, jog.kultura…co ze složení mi má co napovídat? Co tam má být? Díky, ps. je mi jasné, že albert asi moc yogurt nebude :))
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3672 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Kupuji jenom dva: Selský jogurt Hollandia a OLMA
oba zásadně bez přísad, (míchám si sama) …
Doplňuji:
Nekoupila bych nic, co by mělo na obalu slovo yogurt …
Upravil/a: ivzez
0 Nominace Nahlásit |
Článek naprosto o ničem, jako většina článků na Vitalii. Jogurt ve smyslu uvedené vyhlášky je samozřejmě OLMA i Albert. Mimochodem, víte, že no-name smetanový jogurt Albert, Billa i Tesco je Florian od Olmy? Takže dotaz na rozdíl je jen p rozdílu mezi bílým a smetanovým ochuceným … 😉
P.S. Vidím, že v Olmě a Hollandii mohou mít z místních dam radost, akorát mě překvapuje, že už nefrčí Activia
2Kdo udělil odpovědi palec? marketa54321, gecco
před 3671 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Správnej jogurt je prostě chuťově dobrej… A obsahuje mléčné bakterie a na povrchu vytvoří tukovou vrstvičku – škraloup, to je známka dobrýho jogurtu, a ty skleničkový ho vždycky maj. Jsou ještě dobré i kozí a ovčí jogurty, ale jsou ještě dražší, než ty skleničkové z kravského mléka.
0 Nominace Nahlásit |
Jak píše ivziz, také kupuji Selský nebo Hollandia (dva různé) půllitrové jogurty a na obalu je fakt napsána jen jogurtová kultura. Někdy si do něj zamíchám marmeládu nebo kakao a někdy ho sním jen tak s rohlíkem. Oni se ti broučci dají doma rozmnožit a vyrobit si svůj jogurt. Zkusil jsem, nepovedlo se.
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý jogurt musí být dostatečně tučný a tedy hustý :)
Sladké „jogurty“, light výrobky, s 0% tuku vůbec nekupuji! krémovitá
konzistence výrobků je zajištěna pomocí různých zahušťovadel (škrob,
želatina) ⇒ to už pro mne není jogurt., viz ivzez
Někdy též koupím bílou, neslazenou jihočeskou Madetu, Pilos nebo
Choceňský…
http://karolinaloskotova.blog.cz/1202/5-jak-zdrave-nakupovat
😉 též potvrzuji super chuť = http://www.chemievjidle.cz/jogurt/pilos-jogurt-bily-kremovy-hollandia-karlovy-vary?version=7919
0 Nominace Nahlásit |
http://zena.centrum.cz/zdravi/hubnuti/clanek.phtml?id=771881
0
před 3671 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
@Pepa25:
Activia nikdy nebyla dobrá
(jednou jsem ji od někoho dostala, takže jsem ji i ochutnala –
nedojedla).
Danone měl jen masívní reklamu, které bohužel podlehla spousta lidí.
Obdobné je to se značkou Müller.
Dobrý jogurt je takový, z něhož si můžete sám doma udělat
další.
A to vždycky byly jen ty jmenované.
Prosím nebrat jako reklamu, obojí doporučuji na základě osobní
zkušenosti
(z žádnou z firem, které jmenované vyrábějí, nemám nic
společného).
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |