Avatar uživatele
bolak

Jaké máte zkušenosti s děláním popcornu v mikrovlnce?

Mně se prostě neustále stává, že mi prostě třetina kuliček nevybouchne. Zkoušel jsem nastavit na mikrovlnce různé režimy, a stejně bez výsledku. A není to tím že by se třeba zasekl kotouč ve chvíli kdy se pytel nafoukne a mohl by se šprajcnout o stěnu, ten se normální točí pořád, ale prostě když do dám na 2min:40sec, tak má ten popcorn ideální barvu i chuť, ale tak třetina kuliček mi nevybouchne, a když ten interval protáhnu na 2min:50sec, tak jich sice vybouchne o nějakých 85%, ale ty ostatní co v předchozím případě byly OK, už smrdí připálením.

A v návodu píšou „počka až mezi praskajícími kuličkami bude 2–3 vteřinová pauza“, jenže to se nikdy nestane. Kdybych čekal tak dlouho, tak by byly úplně černý, kde je teda chyba?

A změnilo by se něco kdybych to dělal v normální troubě? A pokud jo, musel bych to vyndat z toho papírovýho pytle nebo se to i v normální troubě dělá v tom? A na kolik stupňů a jak dlouho?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3313 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hans51

Naučil jsem se nečekat, až všechna zrníčka prasknou. Raději obětuji jejich jistou část s tím, že zbytek popcornu bude chutný 😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

bohužel, ztráty jsou a budou. A v každe toubě to asi bude trochu jinak, podle toho kam je namířen zářič.
Do klasické trouby to nedávej, tam by se Ti pekly z jedné strany am připálili by se zatímco z druhé, nebo z prostředka bys je měl nevypukané. Pokud je nechceš dělat v mikrovlnce, kup si popkornovou kukuřici a popkorn si udělej sám v kastrolu na plotýnce vařiče.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Kup si už hotový popcorn, tam jsou vypukaný všechny.
Jinak já třeba MT vypnu a sáček protřepu a otočím a udělám to několikrát, a stejně jsou některý zrna nepuklý.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
chachar1922

Hlavně ať nikoho nenapadne zbytek kuliček dát na talíř a zakrýt talířem a znova to nechat praskat.
Tak to dělal otec s bráchou, zapomněli na to a spálilo se to. Ještě druhý den jsme měli doma dým a smrad, mikrovlnka byla 4 dny venku a smrdí do teď. Vymytá citrónem, vyvařená citrónem – prostě vším možným a jsou tomu už 2 měsíce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Vždy jsou ztráty u popcornu,nikdy ti nebouchnou všechny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

dělám to pořád stejně tři a půl minuty a pak tipuju, kolik se jich neudělalo. bývá to kolem 60 kuliček a to mě finančně nepoloží 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
bolak

boreczech: to se máš ☹

před 3306 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Luxx

iceT → i v hotovém popcornu jsou nevypukané zrnka

před 3312 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek