Jak poznám zralé jablko? Jablka, která spadnou, jsou výborná, ale nelze je uskladnit celá, musí se zpracovat a ta na stromě mají sice černá jadérka, ale nejsou tak sladká jako ty co spadnou. Co s tÍm, mohou se taková jablka otrhat a uskladnit? A jak je nejlépe uskladnit? Máme vlhké sklepy.
Zajímavá 0 před 3330 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jablka dozrají při uskladnění. To že je vlhký sklep je dobře. Uskladnit můžeš v bedýnkách. Nejlepší uskladnění je na lískách, nebo na roštech, kde je pouze jedna vrstva jablek. Nejlépe tak dozrávají a nejlépe se i tak kontrolují. Jablka se na lísky rovnají stopkou nahoru.
0 Nominace Nahlásit |
Správně podle jader. Jablka (visící na stromě), která už mají tmavá jádra, jsou připravena ke sklizni. Jde-li o raná jablka, dají se hned sníst. Jde-li o zimní jablka, jsou určena ke konzumaci v zimě a po sklizni nejsou ještě dobrá. Ale sklizeň se řídí tou tmavostí jader.
0
před 3330 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek