Jedno přísloví říká. S chutí do toho, půl je hotovo. A jiné. Festina lente. Pospíchej pomalu. O co mi jde? Třeba o metodiku při učení jazyků. Začnu nějaký jazyk, s nadšením udělám pár prvních lekcí a pak toho nechám. A přitom vím, že deset dnů dělat desetinu je lepší než všechno najednou. Jako spolknout všechny léky najednou. Jako začít Marathon sprintem. To všechno vím, ale moje ego, duše, někdo druhý ve mně mne k tomu nutí či přesvědčuje. Je nějaká rada, zkušenost, jak se zpomalit? Nechci absolvovat nějaký drahý kurs, snad kniha, článek, příklad k inspiraci. Děkuji
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Savier před 60 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Každý má svůj rozum, někdo umí věci řešit, jiný ne. Na to nepotřebuješ školení. To je otázka mentality.
0 Nominace Nahlásit |
Zpomalení se může stát stěžejním nástrojem v různých aspektech našeho života, od učení se nových jazyků až po odpočinek. Důležitý je průběžný, stabilní postup místo horečnatých zkratek.
Literatura, která by vám mohla pomoci, inkluduje například „The Power of Now“ od Eckharta Tolleho, který vysvětluje, jak žít v přítomném okamžiku a neustále se necítit přetížený. Další skvělou knihou je „The One Thing“ od Garyho Kellera, která vysvětluje principy zaměření se na jednu věc najednou.
0
před 60 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Napriklad na jazyky existuji aplikace do mobilu, kde si muzes nastavit uroven
a denne delat cviceni. Ja si s tim zrovna hraju a moc me to bavi. A kdyz
2 dny neudelas ukoly, uz se to pripomina. A za dobry vykon te to taky
chvali!!
Nechci tu delat reklamu, napisu ti to do SZ.
Ale to ostatni je otazka mentality a discipliny.
Upravil/a: cappuccino
0
před 59 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5282 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2680 | |
quentos | 1806 | |
mosoj | 1594 | |
led | 1383 | |