Zdravím, když udělám omáčku nechám ji vychladnout a dám do ledničky tak je pak jak pudink prostě strašně moc hustá. Když si jí nandám a dám do mikrovlnky tak je to pak OK, ale když mi vařila mamka tak nikdy neměla omáčky druhej den tak hustý.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2837 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Má to na svědomí přílišné množství hladké mouky, které jsi patrně k zahuštění použil. K zahušťování by se mělo používat co nejvyšší podíl přirozených ingrediencí, zejména cibule (nechat ji úplně rozvařit), případně na jemno nastrouhané zeleniny nebo smetany.
0 Nominace Nahlásit |
Se zahuštěním do druhého dne je potřeba počítat
a zahustit radši o něco méně. V tomto počasí ani
není nutné dávat omáčku do chladničky. Do druhého dne
vydrží ve špajzu → zhoustne také, ale o trochu méně.
2Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, Kepler
před 2837 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zahustit míň s pokud děláš třeba buřtguláš tak ještě míň, protože brambory pustí škrob a zahušťují také a to dost. Jinak pokud je jako pudink, prostě ji rozred vodou a omáčka bude zase jako od maminky.
1Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion
před 2837 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |