Já jsem dětem dávala mléko po roce života ve formě kakaa,pudinku,domácí termix,také do bramborové kaše,někdy do polévek apod.Ono jim to stačí,ale pokud nevíte,zeptejte se dětské lékařky.Také podle toho zda a jak dítě prospívá nebo ne.
2Kdo udělil odpovědi palec? anetadela1, annas, Zlatonka
před 5417 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mezi 1.- 2. rokem věku je MM již jen doplňkem výživy, poskytuje část mléčné dávky (většinou třetinu až polovinu, zbytek by měly tvořit jiné mléčné výrobky – sýry, jogurty, mléčné kaše, zakysané výrobky aj.). Stále velmi důležitou funkci ovšem MM hraje v posilování imunitního systému dítěte, když MM obsahuje obranné látky „šité“ přímo na míru konkrétnímu dítěti. I když dítě není kojeno často, ale již jen třeba 1–2× denně (což je dostatečný počet po roce věku), tak MM těchto obranných látek obsahuje dostatek, jsou v dávce mléka více koncentrovány, složení mléka se přizpůsobí potřebám dítěte a frekvenci jeho kojení a vše potřebné tedy dítě získá i v jediné dávce
0 Nominace Nahlásit |
Dávky mléčných pokrmů by měly být u dětí do 3 let nejméně
3 denně.
Pokud stále kojíte, záleží na tom, kolikrát denně a kolik dítko MM
vypije. Každé vydatné kojení pak samozřejmě považujte za mléčnou
dávku.
Pokud už nekojíte, pak je třeba ty 3 dávky dodržovat Pouze se dnes
nedoporučuje samostatné kravské mléko, je třeba mléko dodávat v podobě
jogurtu, tvarohu, kaší, ale od ukončeného 12. měsíce může být
i součástí hotového pokrmu – třeba omáčky apod.
0 Nominace Nahlásit |
ted jsem se vám dívala do své knížky o batolatech,je tam psané 3 až 5 krát denně včetně svého jídla -to jako sunar nebo mléko od vás
0 Nominace Nahlásit |
já mám roční dítko a davám sunar jen před spaním a to 300ml, pak dávám lipánky, kakao, bramborovou kaši a vše co obsahuje mléko.k tomu samozřejmě také polévky a masozeleninové jídlo.
0
před 5415 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |