Avatar uživatele
191luck

jak udelat originalne sladkokyselou cinskou polevku peking?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, tom004 před 4784 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanny 2

Sladkokyselá pikantní čínská polévka

POLÉVKA – sladkokyselá pikantní čínská polévka

Suroviny – 2ks kuřecích prs, 3 stroužky česneku, kuřecí bujón, sůl, hustá sójová omáčka na
vaření, čínské, černé houby, zelená cibulka, čínské zelí, 2 střední mrkve, olivový
olej, kvalitní ocet, drcené nakládané chili papričky, čínský škrob, 2 vejce
Postup – uvaříme asi 2litry silného kuřecího vývaru, v druhého hrnce připravíme jemně
nakrájenou mrkev, zelenou cibulku, černé houby, čínské zelí a uvařená na malé
kousky nakrájená kuřecí prsa, zalijeme přes síto připravený vývar, přidáme 2velké
lžice olivového oleje, 1 lžice sójovky, 5 lžic octu, 4 malé lžičky drcených chili
papriček a vše povaříme asi 10 – 15 min, na závěr přidáme 2 našlehaná vejce,
rozmícháme v polévce a zahustíme škrobem který jsme si předem rozpustili ve vodě
a vše dovaříme dalších 5 minut
Doporučení – polévka má být hustá, sladkokyselá a pikantní až pálivá, pokud její chuť znáte
z čínské restaurace, nebude pro Vás složité si ji v závěrečné fázi vaření dochutit
tak jak ji znáte z restaurace ( ne v každé čínské restauraci ji dělají skutečně
dobrou )
http://job-gastrohotel.com/?p=217

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Nebo tato.

http://alenky­food.blog.cz/0712/pa­livo-kysela-cinska-polevka

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek