Sladkokyselá pikantní čínská polévka
POLÉVKA – sladkokyselá pikantní čínská polévka
Suroviny – 2ks kuřecích prs, 3 stroužky česneku, kuřecí bujón,
sůl, hustá sójová omáčka na
vaření, čínské, černé houby, zelená cibulka, čínské zelí,
2 střední mrkve, olivový
olej, kvalitní ocet, drcené nakládané chili papričky, čínský škrob,
2 vejce
Postup – uvaříme asi 2litry silného kuřecího vývaru, v druhého hrnce
připravíme jemně
nakrájenou mrkev, zelenou cibulku, černé houby, čínské zelí a uvařená
na malé
kousky nakrájená kuřecí prsa, zalijeme přes síto připravený vývar,
přidáme 2velké
lžice olivového oleje, 1 lžice sójovky, 5 lžic octu, 4 malé lžičky
drcených chili
papriček a vše povaříme asi 10 – 15 min, na závěr přidáme
2 našlehaná vejce,
rozmícháme v polévce a zahustíme škrobem který jsme si předem rozpustili
ve vodě
a vše dovaříme dalších 5 minut
Doporučení – polévka má být hustá, sladkokyselá a pikantní až
pálivá, pokud její chuť znáte
z čínské restaurace, nebude pro Vás složité si ji v závěrečné fázi
vaření dochutit
tak jak ji znáte z restaurace ( ne v každé čínské restauraci ji dělají
skutečně
dobrou )
http://job-gastrohotel.com/?p=217
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |