Ty brambory musí být pořádně naolejované jinak jsou takové ne dobré a
suché ale když třeba dělám 5 kilo najednou tak je to celkem hukot to
namastit , existuje nějáký trik jak to udělat aby to netrvalo týden nebo
ať u toho nevyplýtvám 1–2 litry oleje ????
Doplňuji:
No já to zkusil bez oleje ale pak jsou fakt úplně suchý a nedobrý takový
bez chuti , a hlavně to trvalo asi 2× tak déle než chytli barvu .
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: Kric.ouwner
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 4557 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já je předvařuji, ale ne úplně doměkka, stačí tak deset minut. Celé, nepřepůlené. Pak je nakrájím na čtvrtky, osolím a omastím olejem, ne zas tak moc. Dám je na plech s pečícím papírem a do hodně rozpálené trouby. Moc neotvírám, parkrát je přetočím a hotovo. Pak jsou krásně křupavé, rozhodně ne mastné ani vysušené.
0 Nominace Nahlásit |
já tam ani olej nedávám,myslim,že když se dají např. na pečící papír,tak se upečou stejně kvalitně a dochutit se můžou máslem a solí nebo nějakým kořením. Pokud ale považuješ americké brambory s olejem nejlepší,tak doporuču je ne péct, ale normálně si klasicky brambory osmažit na pánvičce nebo ve friťáku, už to pak nejsou americký brambory,jak je známe,ale je tam olej ;)
0 Nominace Nahlásit |
Brambory omyjeme a důkladně očistíme kartáčkem nebo hrubou stranou houbičky a pokrájíme na měsíčky.
Troubu si předehřejeme cca na 200 °C. Na plech nalijeme olej a poklademe čtvrtky brambor tak, aby se nedotýkaly. Posypeme kořením. Potom každou bramboru obrátíme a opět posypeme kořením.
Plech vložíme do trouby a americké brambory pečeme 20 – 30 minut, dokud brambory nezměknou.
0
před 4556 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |