Avatar uživatele
www

Jak zabránit, aby suroviny nevyplavaly na povrch?

Chci si udělat utopence v octě se spoustou cibule a zeleniny. Dřív se prodávaly takové dýhové zábrany do zúženého hrdla sklenice na zabránění zeleniny aby se dostala při nakládání nad hladinu nálevu. Dnes to asi neexistuje. Jak to udělat, nebo čím nahradit?
Doplňuji:
Děkuji všem za odpovědi!
Annas, dobrý nápad, ale špelje se nezlomí? Ale nenapadlo mne to vůbec 🙂
Drap, vím. Ale jak budu dávat dekl + šutr třeba do láhve 0,7l to tedy nevím 🙂
Beer a já blbec to furt vyhazuju! 😁

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: www

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? anonym, annas, beer, anonym, kajinek, marci1, anyone před 4124 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Odpoveď byla označena jako užitečná

S tím jsem měl zpočátku také problémy. Ono naplnit sklenici až po okraj je sice řešení, pak jsem ale jednoho dne opět vyhazoval jakýsi plastový obal – a bylo to ))

Pokud občas koupíš nějakou potravinu v té plastové průhledné vaničce, stačí si vystřihnout požadovaný tvar a velikost a je po problému! Některé vaničky jsou ale poněkud tenké a měkké, v tom případě používám třeba 2 kousky na sebe. Teď už mám ale zásoby z pevného materiálu myslím, nafurt – je to omyvatelné a vydrží málem věčně!
Tak ať se utopenci povedou!! ))
Doplňuji:
Schválně jsem ty moje „udělátka“ vyhledal a mám tam i neprůhledné barevné a ty jsou pevnější.. ale napadlo mne teď -
klidně to můžeš udělat rovněž z těch bílých vaniček tuším z polystyrénu. Všechno jsou to obaly na potraviny, zdravotní riziko tedy nulové.

Upravil/a: beer

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Používám špejle, které překřížím. Ale nedávno jsem objevila, že se prodávají „ozubená kolečka“ z umělé hmoty, která nahradí dýhové zábrany.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Dříve se pouřívalo na potraviny, kzeré bylo třeba stlačit a uchovat tak, aby nevyplavávaly v nálevu, prkénko a zatířilo se to vydrhnutým kamenem vhodné velikosti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kolmon

Já to vždycky řešil tak, že jsem udělal dost nálevu, abych tim naplnil sklenici až po okraj.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
johana 56

Utopenci patří k oblíbeným pochoutkchám.Již několik let nedávám do sklenic špekáčky vcelku,ale nakrájené na kostičky.Nejen proto,že nevyplavou nahoru,ale podstatně se zkrátí doba „zrání“ a jednotlivé kousky jsou nálevem lépe nasáklé.

před 4124 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
www

Díky, taky můžu vyzkoušet.

před 4124 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Než jsem se naučila se špejlí pracovat, několik jsem jich zlomila. Chcete ji zlomit přesně na míru.

před 4124 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
www

Díky, to kolečko jsem nikde neviděl a hledal jak ten idiot pod různými klíčovými slovy a poněvadž nebyla správná, nenašel ani ťuk ☹
Špejle bych určitě prubnul, ale rada od Beer je jednodušší. Mějte se!

před 4124 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
www

Oprava: ne ‚láhve‘, ale ‚sklenice 0,7l‘ patří ☹

před 4124 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek