Chci si udělat utopence v octě se spoustou cibule a zeleniny. Dřív se
prodávaly takové dýhové zábrany do zúženého hrdla sklenice na
zabránění zeleniny aby se dostala při nakládání nad hladinu nálevu. Dnes
to asi neexistuje. Jak to udělat, nebo čím nahradit?
Doplňuji:
Děkuji všem za odpovědi!
Annas, dobrý nápad, ale špelje se nezlomí? Ale nenapadlo mne to vůbec
🙂
Drap, vím. Ale jak budu dávat dekl + šutr třeba do láhve 0,7l to tedy
nevím 🙂
Beer a já blbec to furt vyhazuju! 😁
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? anonym, annas, beer, anonym, kajinek, marci1, anyone před 4094 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
S tím jsem měl zpočátku také problémy. Ono naplnit sklenici až po okraj je sice řešení, pak jsem ale jednoho dne opět vyhazoval jakýsi plastový obal – a bylo to ))
Pokud občas koupíš nějakou potravinu v té plastové průhledné
vaničce, stačí si vystřihnout požadovaný tvar a velikost a je po
problému! Některé vaničky jsou ale poněkud tenké a měkké, v tom
případě používám třeba 2 kousky na sebe. Teď už mám ale zásoby
z pevného materiálu myslím, nafurt – je to omyvatelné a vydrží málem
věčně!
Tak ať se utopenci povedou!! ))
Doplňuji:
Schválně jsem ty moje „udělátka“ vyhledal a mám tam i neprůhledné
barevné a ty jsou pevnější.. ale napadlo mne teď -
klidně to můžeš udělat rovněž z těch bílých vaniček tuším
z polystyrénu. Všechno jsou to obaly na potraviny, zdravotní riziko tedy
nulové.
Upravil/a: beer
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit |
Používám špejle, které překřížím. Ale nedávno jsem objevila, že se prodávají „ozubená kolečka“ z umělé hmoty, která nahradí dýhové zábrany.
0 Nominace Nahlásit |
Dříve se pouřívalo na potraviny, kzeré bylo třeba stlačit a uchovat tak, aby nevyplavávaly v nálevu, prkénko a zatířilo se to vydrhnutým kamenem vhodné velikosti.
0 Nominace Nahlásit |
Já to vždycky řešil tak, že jsem udělal dost nálevu, abych tim naplnil sklenici až po okraj.
0 Nominace Nahlásit |
Utopenci patří k oblíbeným pochoutkchám.Již několik let nedávám do sklenic špekáčky vcelku,ale nakrájené na kostičky.Nejen proto,že nevyplavou nahoru,ale podstatně se zkrátí doba „zrání“ a jednotlivé kousky jsou nálevem lépe nasáklé.
Než jsem se naučila se špejlí pracovat, několik jsem jich zlomila. Chcete ji zlomit přesně na míru.
Díky, to kolečko jsem nikde neviděl a hledal jak ten idiot pod různými
klíčovými slovy a poněvadž nebyla správná, nenašel ani ťuk ☹
Špejle bych určitě prubnul, ale rada od Beer je jednodušší.
Mějte se!
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |