To se odvíjí od MNOHA fakorů. Třeba tady v Praze máme celkem slušný chléb (pekárna Kabát, šiška 38Kč). Nebo šiška chleba ZANH (Z Alberta Nestravitelný Hnus), ta je ovšem jen za 28Kč, myslím. Obojí má JINOU výrobní cenu, která se odvíjí např. od použitých surovin (mouka potravinářská/mouka krmná [pro výkrm prasat]), technologii výroby (chléb upečený/nedopečený) atd. atd.
Tudíž se NEDÁ jednoznačně určit výrobní cena OBECNÉHO produktu, chápeš? Každý to má prostě JINAK!
0 Nominace Nahlásit |
je nižšia než predajná cena po zľave 🙂
ak počítam ako základ v priemere koeficient 1,6, to znamená predajná cena
= nadobúdacia (výrobná) cena x 1,6 a každý medzičlánok až do predajne
počíta s týmto koeficientom, pritom nepočítam rôzne kartelové dohody
obchodných sietí, potom už sa to teoreticky dá vypočítať aj spätne.
to 0,6 (počítam ako minimálnu prirážku, sú firmy ktorí si počítajú
koeficient 2,3) tvoria povinné odvody štátu, tvorba firemného rezervného
fondu a rozvoja, priamy zisk.
0 Nominace Nahlásit |
Jednoduchý příklad, který si vypočítej, salát boneco 25kč – výrobní cena je 3 – 3,90kč, není divu že nejlepší podnikatelé jsou vietnamci a pak se smějou že se nemusí dřít jako český člověk, tohle není narážka ani rasizmus na vietnamce, jen je to vysvětlivka která slouží laicky k pochopení 🙂
0
před 2240 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U každého výrobce bude ta cena jiná. Všichni pekaři nevyrobí rohlík za stejnou cenu. Záleží na mnoha faktorech. Takto se odpovědět nedá. Lze odpovědět na určitou potravinu od konkretního výrobce. Je to však jeho výrobní tajemství a běžnou cestou se k takovým informacím nedostaneš.
0
před 2240 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |