Avatar uživatele
Curiosity

Jaké jsou výhody a nevýhody vaječných a bezvaječných těstovin? V čem je rozdíl? Nikdy nevím, které koupit. Děkuji

to, že v jedněch je vejce a ve druhých né.. je asi zřejmé, ale k čemu je to dobré?? nevím, co si o tom myslet ☹ ..které mám kupovat, jaký je v nich rozdíl, jsou některé zdravější?? nebo škodlivější??.. :-OOO ..nebo je to kvůli alergikům.. prooooč??

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kapka, elektrikář, iceT před 4985 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

z hlediska zdraví jsou rozhodně zdravější těstoviny bezvaječné, protože – ať to zní jakkoli absurdně – již komibnace mouka + vejce, kterou většina kuchařů považuje za „základ všeho“, je špatně. Obecně by se živočišné produkty neměly totiž kombinovat s obilnými – žaludek má takovou kombinaci problém strávit, potřebuje na to osm, ba mnohdy až dvanáct hodin. Nemocný žaludek ji dokonce nestráví vůbec, taková kombinace v něm shnije.

více v publikacích H. a M. Diamondových („Fit pro život“, FIN Olomouc 1993 aj.)

Zdroj: rady p. léčitele Kafky a životní zkušenost

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hykam

Udělejte si domácí
vajíčko, lžička oleje, polohr. mouka, špetka soli a s kupovanýma se to nedá srovnávat 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Já mám tu zkušenost,že bezvaječné těstoviny se při vaření rozpadnou a z kolínek jsem mívala drobečky.
Chcete-li si pochutnat,kupujte semolinové těstoviny,jedno jaké značky.Jsou sice dražší než ty normální,ale nerozpadnou se,mají hezkou barvu a myslím,že jsou i krapet zdravější,sytější.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Ono je to i z vaječnými těstovinami sporné. Byvaly těstoviny označení jako třívaječné a pětivaječné ale už nikde není napsáno na kolik mouky.Jistotu můžete mít jen pokud je vyrobíte sami doma. Viděl jsem film jak se dělají ručně makarony. Těsto se vyvalovalo na špejli.To je zábava.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Na otázku těstovin vaječných a bezvaječných je zde odpovědí dost. Jen doplním. Do těstovin, které se nelepí se přidává mouka ze speciální pšenice tvrdé (triticum durum). Mouku z ní bohužel asi neseženeme.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek