Avatar uživatele
Anizbor

Jaké koupit pánve k přípravě pokrmů bez tuků?

Prosím poradíte mi, jaké kvalitní teflonové, nebo titanové pánve koupit, abych mohla připravovat potraviny bez tuků
Pánve, které by bylo možné i dát do el. trouby.
Neměly by obsahovat olovo, kádmium PFOA, jak jsem se dočetla.
Mám nerezové a litinové nádobí, ale maso i ryby se na všem připáluji,při vaření bez tuků.
Děkuji vám moc za rady.

Zajímavá 0 před 2501 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Teflon se myslím do trouby nedává… přehřívali by se části, které nejsou primárně ochlazovány potravinou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Připalovat se budou dokonce i na keramické pánvi – vtip je v nastavení správné intenzity ohřevu, když „smažíš“ bez tuků. A na to přijdeš jen experimentová­ním. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Teflonová pánev do trouby spíše ne. Pouze s keramikou, nebo titanová. Ale pánve mají většinou rukojeť z různých UH a ty do trouby rovněž nesmí (pokud není odejímací). Pak je lepší použít kastrol s keramikou s kovovými ručkami, případně pekáč s keramikou.
A příprava nemastných potravin, absolutně bez tuku, je vždy trochu problematická a chce to experimentování, jak píše aliendrone. A pár kapek dobrého oleje nic na kaloriích nepřidá a připalování zabrání.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek