Umím anglicky (c1/2), německy (b1), latinsky (a1)
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 2358 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Brazilská portugalština
Chybí „jiná možnost“.
Jazyk byste neměl vybírat podle cizích rad, ale podle toho,
s jakou pravděpodobností který jazyk prakticky využijete.
Cizí jazyk není jenom „školní předmět“,
je to především komunikační prostředek.
Hodláte-li se přestěhovat do Brazílie, volte brazilskou
portugalštinu.
Pokud ale zamýšlíte něco jiného, volte podle svých záměrů.
2Kdo udělil odpovědi palec? MonkeyKing, aliendrone
před 2358 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Španělština
Jednodužší je naučit se španělštinu. To že umíš latinsky , anglicky a německy je dobré, lépe se ti bude učit každý další jazyk. Ale ne co, ale proč? Tak budeš mít lepší motivaci. Kdybych ti řekl, že nejlehčí je lužická srbština a ty bys měj jít do země, nebo aspoň uplatnit turečtinu, tak budeš mít snadnější rozhodnutí.
2Kdo udělil odpovědi palec? MonkeyKing, aliendrone
před 2358 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Španělština
Pro tebe jako latináře, by měla být španělština brnkačka. Ale jak to tak tady sleduju, pro mnoho lidí je i mateřský jazyk nepřekonatelným problémem.
Upravil/a: Kepler
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 2358 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Španělština
Před klepnutím na odpověď se objevila odp Kepler Španělština. S tvou jazykovou průpravou, volím španělsky. Franc trochu delší doba. Ale franština není v kurzu, ani v překladech. Tak bych být Vámi ševelil do německé odborštiny.
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 2358 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Španělština
Mé jazykové schopnosti jsou někde na úrovni komáří larvy, má ingliš je strašná, rusky jsem se učil od dětství hafo let (a stejně umím kulový), já mám dokonce problémy i s češtinou, takže… ;) :D :D
Mně sedí víc čísla, na jazyky jsem dřevo, ale právě proto ti můžu poradit z hlediska úplného břídila. Ber španělštinu! Franština je STRAŠNÁ (na výuku, člověk blbě rozumí), španělština je srozumitelná (podobně jako portugalština), nicméně když umíš španělsky a anglicky, domluvíš se skoro VŠUDE!
Ještě něco – velmi snadná je prý italština, ale ta ti bude platná asi jako portugalština. ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Orestez s tou šprechtinou má pravdu. Z praktického hlediska je to mnohem lepší volba, než franština. Sám jsem často zadumaný, jestli ještě mám napřít síly a vylepšit své „haben sie bier?“ a „noch einmal bitte“… ;) :D :D
Jo, ta španělština má přívětivější výslovnost a je to jeden z nejrošířenějších světových jazyků. Moje dcera sice zvolila franštinu, ale jenom proto, že se do toho jazyka zamilovala (těžký sic, ale libozvučný), do Francie taktéž a nakonec i do rodilého Frantíka. Ale jinak jí ve světě moc platný není. Dokonce se nedomluví francouzsky ani se mnou.
NJN – ale kdyby byla dron, tak by řeči moc nepotřebovala. My droni hovoříme především pařáty, sadami zubů a PŘEDEVŠÍM ocasem! (Ten se ukázal jako UNIVERZÁLNÍ tlumočník – rozumí mu dokonce i asiatky!) ;) :D :D
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |