Avatar uživatele
Weroniq

jaký je nejlepší způsob uchování potravin?

co je zdravější.. zamražený výrobek, sušený výrobek, konzervovaný výrobek, balený v ochranné atmosféře nebo nějaký jiný? na jedné instantní polévce píšou, že sušení je nejstarší způsob uchovávání potravin a tudíž není nutno přidávat žádné dálší umělé látky a polévka ze sáčku by prý měla být přesto zdravá

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4701 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
venkovan

Nejpřirozenější je uchování ve vlastním tuku a nebo v živé konzervě.
potom bych vsadil na sušení – ve své podstatě měly by se zachovat všechny látky, jen se z potraviny zbavíme vody. nicméně, problém je ty usušené potraviny uchovat před vlhkostí, a různými breberkami které sušené rády.
Konzervování – to byl obrovský pokrok v přechovávání potravin. Mám pocit, že to bylo někdy za dob Napoleona. Ale opět – otázkouje co se konzervuje a jak a v čem. Dřív konzervy spolehlivě zevnitř po čase zkorodovaly, když nebyly v chladnu nafoukly e plyny z rozkladu obsahu, nejednou se lidi i obsahem zkažené konzervy otrávili.
Mražení je opět dobrá metoda, která zachová hodně látek v potravinách, ale jen pokud je spúrávně zmraženo – tedy rychle a na těch –18°C. A zas záleží jak se také rozmrazí. A pokud nejsme někde v polárnáích klimatech, tak mrazení je energeticky náročné.
Vákuové balení – z dlouhodobého hlediska nic moc. To jen krátkodobá záležitost – podstatou je, že v obalu není tolik vzduchu, bakterií atd, jako v klasickém obalu.
Uzení je vlastně sušení nad kouřem, který konzervuje. Když je uzené dobře uskladněné, tak vydrží stovky let. Dokladem jsou různé vyuzené mumie.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Nejlepší je čerstvou potravinu hned sníst,ta se nezkazí,ale jinak preferuji uzení,zavařování a až potom mrazení.Sušit tak můžu jedině hubu!:-D

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
beer

Způsoby uchování potravin jsou různé potravina od potraviny. Jinak uchovávat zeleninu, maso, atd. Sušením, mrazením, uzením… Polévka ze sáčku či instantní už není sama od sebe vhodná potravina pro denní stravování.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 2135 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek