Tak já když nakoupím hodně pečiva a nechci pro něj každý den chodit (což nechodím, protože jsem líná =D), tak ho dám do mrazáku, po pár dnech vytáhnu a je ve stejném stavu jako když jsem ho tam dávala.
0 Nominace Nahlásit |
Protože jsem línej, dám v mikrotenovým pytlíku do lednice (5stC) a
třeba za 14 dní ještě může na topinky.
Ale asi to nejde s každým chlebem, kupuji většinou Bílovice,
Zábrdovice ap.
0 Nominace Nahlásit |
Rohlíky rozpékáme, v troubě, nebo nad topinkovačem, ten náš má takový nástavec na rozpékání rohlíků. Jinak je balím do igelitu.
Chleba – přiznávám, že jsem igelitový balič ☹ ale snažím se na to myslet už při výběru chleba – kupuju ten, který vím, že vydrží déle dobrý. Některé chleby jsou gumové už druhý den, jiné vydrží chutné i 4 dny.
0 Nominace Nahlásit |
nejlíp v utěrce zabalený ve tmě. ne v igelitce a ne v chladničce. já osobně mrazím menší porce krájeného chleba-po vytažení jako čerstvý. Rohlíky taky mrazím a co se nesní tak suším na strouhanku. Dá se říct že pečivo vyhazujeme minimálně.
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym, anonym
před 4862 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pečivo mrazím, protože jinak moc nevydrží. Bodejť by jo, když do čestvého těsta na chleba se rozemele chléb starý a pak se to prodává jako „čerstvý“ chléb.
0 Nominace Nahlásit |
chleb uchovavam v papirovem pytliku. Nemam rad, z igelitu ten gumovy.
Kupuji pouze na vikend na chatu a to vydrzi.
Rohlik si rano rozpecu v troube a tak mi nevadi, ze je
z mikrotenoveho sacku.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym
před 4862 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ne,igelit,jak píše casey papírový sáček,nebo zabalit do utěrky.Je při
dnešní kvalitě stejně jen na 2 dny.Tady se zase můžeme vrátit k otázce
o plýtvání.To,že se pak nedá pečivo použít,jsme zase u ní.Rohlíky na
strouhanku,a chleba na knedlík,je dobrý ke guláši.4 krajíce chleba
nakrájet na kostičky,když už je tvrdý,nech ho tak jak je,zalej sklenkou
vody(studené)1 sklenku hrubé mouky,1 prdopeč.Vař ho 20 minut
v páře.A tohle jsem našla na netu:
Aby chléb vydržel po zakoupení co nejdéle čerstvý a chutný, je třeba
v domácnosti zachovávat při jeho uchovávání určité zásady. Patrně
nejlepším způsobem je uložení chleba při pokojové teplotě, ve
speciální dřevěné nebo smaltované uzavřené krabici, tzv. chlebovce,
opatřené dostatečným počtem odpovídajících větracích otvorů, která
se umístí na dobře přístupném (z důvodu častého používání),
suchém, nejlépe tmavém místě s dostatečným prouděním vzduchu.
Chlebovku je třeba udržovat v čistotě, odstraňovat drobečky chleba a
jednou týdně by se měla vymýt octovou vodou a dokonale vysušit, aby se
předešlo tvorbě nežádoucích plísní. Jiným vhodným způsobem je
uložení chleba v keramické nádobě, přikryté lněnou utěrkou uložené
opět na suchém a vzdušném místě. Nepříliš vhodné je uložení chleba
na příliš chladném místě, ,zcela nevhodné je ukládání do plastových
sáčků. Při tomto způsobu nedochází k větrání chleba, voda
odpařovaná z chleba kondenzuje na vnitřní straně obalu, kůrka chleba
navlhne a ztrácí křupavost a nadto může dojít k plesnivění chleba a
v některých případech i k tvorbě nebezpečných mykotoxinů. Papírové
sáčky jsou pro účely přechovávání chleba mnohem vhodnější. Nakrojený
bochník chleba by se měl pokládat plochou řezu na čistou, rovnou podložku,
aby se střídka udržela vláčná a kůrka pevná. Krájený chléb okorává
mnohem rychleji, a proto by se měl krájet v množství pouze pro
bezprostřední konzumaci.
(kop)
0 Nominace Nahlásit |
Rohlíky jdou rozpéct v troubě ale musí se hned sníst jinak ztvrdnou.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym
před 4862 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zaplať pánbůh nemusím nic uchovávat neboť vedle v baráku je pekárna tak že mám denně mimo neděle čerstvý chleba i rohlíky.To nemá chybu.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4861 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Chléb se u nás snad ani nedá uchovávat do druhého dne. Je nakyslý a
snad jenom vhodný na topinky, nebo smažený ve vajíčku.Rohlíky jsou
gumové, než je přinesu domů v sáčku, tak jsou navíc zmuchlané.Z nich
snad ani drobeček neupadne, jak jsou ,,do křupava pečené"
Pečivo´,,Z naší pekárny" v supermarketu je mražené a druhý den opravdu
na rozpečení, nebo nechat na strouhanku.
V žitném chlebu, pečivo, které by mělo zůstat delší dobu čerstvé je
pro barvu tolik karamelu/kuléru/, že je hořké.
Je opravdu umění najít pekárnu, kde mají opravdu dobré a kvalitní
pečivo.
Snad to splňují jen malé rodinné firmy.
Dneska je umění najít chuťově dobré a kvalitní potraviny.
Přikládám odkaz na článek sice staršího data,ale o to
aktuálnější.
Zdroj: http://instinkt.tyden.cz/rubriky/ostatni/tema/popelnice-evropy_24549.html
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4861 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
do lednice a přikrýti vlhkou utěrkou
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4856 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |