Krystalový cukr je hrubě mletý cukr z řepy „cukrovky“, třtinový z cukrové třtiny. Řepný cukr je bílý, třtinový nažloutlý ( nahnědlý )
0 Nominace Nahlásit |
Mezi krystalovým a třtinovým cukrem není rozdíl žádný, protože
i ten třtinový může být krystalový.
Rozdíl je pouze mezi řepným a třtinovým cukrem, na což se
neptáš 😉.
4Kdo udělil odpovědi palec? mojitek, Děda Louda, beer, Damiana
před 4652 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
krystalový cukr – se vyrábí z cukrové řepy a Hnědý třtinový cukr se získává z rostliny podobné bambusu – cukrové třtiny, která dorůstá do výšky až pěti metrů krystalizací z čerstvé třtinové šťávy s vynecháním všech chemických procesů a aditiv. Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů, vitamínů a typickou karamelovou chuť. A také nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku i medu. Třtinový cukr je i sladší a slabě větrový.
Zdroj: http://www.vegetarian.cz/potraviny/nakup/tr%20cukr.html
0 Nominace Nahlásit |
Třtinový cukr může být bílý a řepný cukr může být zase hnědý..oba můžou být krystal.Hnědý je nerafinovaný,u třtinového to znamená,že je přítomno více melasy.Krystalový se používá více pro teplou úpravu drinků a pokrmů.Tzv.Muscovado(jemnější,tmavší,sladší s větším podílem melasy) je vhodný k úpravě drinků protože se snáze rozpustí.
0 Nominace Nahlásit |
"Proč třtinový cukr?
Rozdíl mezi bílým a třtinovým cukrem nespočívá pouze v barvě, ale
především ve způsobu jejich výroby a zpracování, které má za následek
jiné výsledné složení. Třtinový cukr neprochází procesem chemické
rafinace a bělení, a neztrácí tak své unikátní, zdraví prospěšné
látky, mezi které patří kromě minerálů a stopových prvků také mnohé
vitamíny, enzymy či vláknina. Bílý cukr při výrobě nejenže ztrácí
všechny tyto látky, ale dokonce je zbaven i zdravé, zbytkové melasy.
Celoživotní a pravidelná konzumace bílého cukru může v našem organizmu způsobit pěknou paseku. Mezi zásadní negativní dopady na lidské zdraví patří zejména oslabení imunitního systému, riziko obezity, onemocnění srdce a cév, zvýšení hladiny cholesterolu, bolesti hlavy, deprese, ale i zvýšení rizika rakoviny, hemeroidů a kvasinkových infekcí."
Lze předpokládat že třtinový cukr nebude tolik kyselinotvorný díky obsahu minerálů.
Zdroj: http://www.plet.cz/zdravi/vse-o-zdravi/286-bily-versus-trtinovy-cukr.html
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |