Iberijský je vysoký, čistý (bez svaloviny) a ´řídký´ (snadno
pouští sádlo) – výtečný jemný špek na uzení (nízkoteplotní)
i škvaření.
„Normální“ je tužší, zdaleka ne tak vysoký, po vyškvaření zbude
více ´pletiva´.
Pro domácí uzení je – podle mne, vhodnější špek „normální“ –
leda bys byl schpen udit studeným kouřem (pokud iberijský špek zahřeješ,
´pustí´ sádlo).
0 Nominace Nahlásit |
Jeden postarší „odborník“ ve frontě u stánku nám říkal, že
nejvhodnější jsou vietnamská prasátka, to že je pak pravý iberijský
špek :)
Doplňuji:
Maso a sádlo je z určitých plemen prasat – černé prase.
odkaz:
http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/chutni-pasici-jedine-s-puvodem_98473.html#.U0EH8le82ZQ
Upravil/a: da ny
0
před 3914 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
a to sa robí zo španielskej svine?
kde má česká sviňa „špek“ na " iberijský špek"?
;)
PS:
toto ale myslím vážne.
lebo inak je eu v prd*li, keď si v čr sami dorábame španielske produkty (a
je to vôbec povolené?).
keď to takto pôjde ďalej, tak si tu moraváci budú dorábať krabicové (španielske a taianske) víno, slovénskú bryndzu, anglický roastbeef a neviem čo ešte. no neviem, aby v bruseli nezahučali „Tak toto nie!“
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |