Avatar uživatele
flodur

Jde při vaření luštěnin něco přidat aby byly uvařené brzy do měkka a nemusely předem namáčet?

Slyšel jsem že se přídává jedlá soda.Poraďte!
Doplňuji:
Nemám tlakový hrnec.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, annas, Jahoda, anonym před 5299 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
atriplex

Uvař je v tlakovém hrnci a osol, až po vaření.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Miroslavst

Buď si pořiď tlakový hrnec nebo je namáčej.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Podivej,opravdu je lepsi si lusteniny namocit a to i pres noc a pak jen postavis na plotnu hrnec a varis.Nesol az budou mekke.Ale jeden chytak je-pridat trochu sody.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
martina1

Já vařím doma pouze čočku a tu tak 10min před vařením zaliju vroucí vodou a pak dám vařit.Uvidíte jak rychle naboptná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Myslím, že jakékoli „urychlovače“ nejsou extra vhodné. I vaření v tlak.hrnci mění strukturu potravin, např.masa.
Nejzdravější a nejvhodnější jsou stejně klasické způsoby přípravy. Myslím tím vaření za nízké tepoloty a delší dobu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
barila

Vzhledem k tomu, že jíte luštěniny třeba nejen pro chuť, ale i proto, že jsou zdravé, tak si myslím, že soda jim ubírá vitamíny, nebo ničí minerální látky, tak raději vařte bez přidání změkčovadel

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Nesolit a přidat jedlou sodu nebo kypřící prášek.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lorja

Je taky možné koupit si luštěniny už předvařené.

Zdroj: http://www.vi­tana.cz/produk­ty/prilohy/lus­teniny/predva­rene-lusteniny/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tata

Všechno chce své, a luštěniny namočení dost dlouho před vařením. Pokud při vaření pospícháte, tak se na to radši vykašlete a jděte do restaurace, sice tam luštěniny asi nedostanete ale jídlo budete mít dřív než se vám namočí čočka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Přidávat sodu do luštěnin radí některé, zpravidla starší kuchařské knihy. Je to ale chyba, neboť soda při vaření ničí cenné vitamíny.

Čočka je měkká luštěnina, stačí ji namočit na dvě hodiny.

před 5298 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek