Jíte brindzové halušky? Je brindza zdravá?
Jak takové halušky připravujete vy?
Já takto:
http://img.nadapenny.com/t20/11032/nadap160824248420232.jpg
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, panenka, anonym, iceT před 5025 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Před 2 lety jsem byla na horách a také tam s námi byl slovák.
Udělal nám k obědu halušky tak, jak píše jahoda.
Malé uvařené a zcezené halušky (nočky) smíchal s brynzou, která se
teplem roztavila. A přidalo se na malé kousky nakrájené uzené. Byla to pak
taková kompaktní moooc dobrá hmota 🙂.
Mňam 🙂.
Jen říkal, že brynza kupovaní v Čechách není to pravé 🙂.
4Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, Jahoda, quentos, dagry
před 5025 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vypadají báječně,já dělám menší nočky,ale zase do nich dám i zelí i uzený i bryndzu.A když mi zbydou nočky,jsou skvělé upravené jeko šunklflekle,na cibulce s vajíčkem.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst, dagry
před 5025 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
http://zdravi.centrum.cz/jime-zdrave/2009/11/14/clanky/tradicni-brynza-ma-zazracne-ucinky/
2Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, dagry
před 5025 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vypadá to pěkně.
Já brindzové halušky dělávám. V haluškovači těsto rozdělám na
malinké kousíčky, přidám brindzu, na drobno nakrájené uzené a vše
promíchám. Následně podávám a oblizuji se až za ušima :D
Doplňuji:
Teď se ale stydím… Po přečtení odpovědi ReHu jsem zjistila, že bryndza
se píše s tvrdým Y. Docela mne zmátlo i to brynza / bryndza. Myslím, že
se píše bryndza, ale možná to vím špatně… :-/
Upravil/a: Jahoda
2Kdo udělil odpovědi palec? ReHu, Miroslavst
před 5025 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já bryndzu zbožňuji. Protože u nás není v obchodě ke koupi, tak
vždy při cestě do nějakého supermarketu si ji naberu vždycky celé kilo a
pak mám týden o dobré papání postaráno. Ale na halušky nikdy nedojde,
protože já tu bryndzu stačím vždycky „zpracovat“ dřív. 🙂
Ovšem, Mirku, to cos nám nabídl na obrázku… to jsou snad nějaké
obrovské noky né? To má teda do halušek moc daleko. Ale dala bych si.
1Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst
před 5025 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já dělám halušky -do vroucí vody škrábu lžící z prkénka kousky těsta, nechám přejít varem a propláchnu studenou vodou a scedím .V pávni si rozškvařím slaninu nakrájenou na kostičky a do rozškvařené přidám scezené halušky a balíček brynzy,zamíchám a pochoutka je hotová. Co jsem se jich u babičky na Slovensku najedla,ona jich vždy navařila hrnec a jedli jsme je několik dní , druhý den třeba se slaninou a zelím"jejich kapustou".
0
před 5025 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |