Avatar uživatele
Miroslavst

Je brindza zdravá? Proč?

Jíte brindzové halušky? Je brindza zdravá?
Jak takové halušky připravujete vy?
Já takto:

http://img.na­dapenny.com/t20/110­32/nadap160824248­420232.jpg

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, panenka, anonym, iceT před 5025 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ReHu

Před 2 lety jsem byla na horách a také tam s námi byl slovák.
Udělal nám k obědu halušky tak, jak píše jahoda.
Malé uvařené a zcezené halušky (nočky) smíchal s brynzou, která se teplem roztavila. A přidalo se na malé kousky nakrájené uzené. Byla to pak taková kompaktní moooc dobrá hmota 🙂.
Mňam 🙂.
Jen říkal, že brynza kupovaní v Čechách není to pravé 🙂.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Vypadají báječně,já dělám menší nočky,ale zase do nich dám i zelí i uzený i bryndzu.A když mi zbydou nočky,jsou skvělé upravené jeko šunklflekle,na cibulce s vajíčkem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

http://zdravi­.centrum.cz/ji­me-zdrave/2009/11/1­4/clanky/tradic­ni-brynza-ma-zazracne-ucinky/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jahoda

Vypadá to pěkně.

Já brindzové halušky dělávám. V haluškovači těsto rozdělám na malinké kousíčky, přidám brindzu, na drobno nakrájené uzené a vše promíchám. Následně podávám a oblizuji se až za ušima :D
Doplňuji:
Teď se ale stydím… Po přečtení odpovědi ReHu jsem zjistila, že bryndza se píše s tvrdým Y. Docela mne zmátlo i to brynza / bryndza. Myslím, že se píše bryndza, ale možná to vím špatně… :-/

Upravil/a: Jahoda

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dagry

Já bryndzu zbožňuji. Protože u nás není v obchodě ke koupi, tak vždy při cestě do nějakého supermarketu si ji naberu vždycky celé kilo a pak mám týden o dobré papání postaráno. Ale na halušky nikdy nedojde, protože já tu bryndzu stačím vždycky „zpracovat“ dřív. 🙂
Ovšem, Mirku, to cos nám nabídl na obrázku… to jsou snad nějaké obrovské noky né? To má teda do halušek moc daleko. Ale dala bych si.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

Já dělám halušky -do vroucí vody škrábu lžící z prkénka kousky těsta, nechám přejít varem a propláchnu studenou vodou a scedím .V pávni si rozškvařím slaninu nakrájenou na kostičky a do rozškvařené přidám scezené halušky a balíček brynzy,zamíchám a pochoutka je hotová. Co jsem se jich u babičky na Slovensku najedla,ona jich vždy navařila hrnec a jedli jsme je několik dní , druhý den třeba se slaninou a zelím"jejich kapustou".

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek