Treba nejak zanest do smlouvy, ze pokud pracujici nesplni normu za den, postrada narok na mzdu za ten den, pokud vic jak trikrat v mesici prijde na smenu pozde postrada narok na mzdu za mesic v kterem se to stalo…nebo prijit na sichtu a po konci prijde sef a rekne „makal si malo, 4 hodiny ti nezaplatim“ . No a ve vyplatni den muze prijit ze ma zaplatit treba 30 tisic na pokutach a + ze je bez naroku na mzdu..Pry i to je mozne? predevsim na tech manualnich pracich nebo beigadach pod agenturama co jsem slysel. Byl jsem docela v soku jak s lidmi zachazeji.
Tak to s tema hodinama se bezne deje, konkretne co vim z dobrych zdroju tak ve firme ppl. Kdyby mi tohle nekdo rekl dostal by pekne po hube :D
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: sesednizkola
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 3209 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Třikrát za měsíc pozdní příchod není na pokutu, takového lempla bych dávno vyhodila.
0 Nominace Nahlásit |
Není to možné, zaměstnavatel není oprávněn udělovat
zaměstnancům
pokuty a je povinen zaplatit za odvedenou práci.
Pokud by některý zaměstnavatel něco podobného vnutil
do pracovní smlouvy, byla smlouva v tomto bodě neplatná.
(„Smluvní pokuty“ v zaměstnání neexistují.)
Samozřejmě, že ne všichni zaměstnavatelé zákoník práce
dodržují,
nejhoršími zaměstnavateli jsou právě zmíněné agentury.
Každý zaměstnavatel k zaměstnancům
dovolí jen to, co mu dovolí sami zaměstnanci.
0 Nominace Nahlásit |
… udělaj to obráceně,nedaj ti prémie,odměny,co já vim jak se to menuje všechny ty druhy a daj ti jen základ …
0 Nominace Nahlásit |
Pokuty jsem zažil skorát za zmezky (musí se zaplatit).Za všechno ostatní co jmenuješ tak byl vždycky vyhazov ( neprodloužení pracovní smlouvy).
0 Nominace Nahlásit |
Zamestnavatel nesmi bez souhlasu (nebo zakonnych duvodu) zamestnanci strhavat zadnou cast mzdy. Cili „pokutu“ muze strhavat pouze se souhlasem zamestnance. A myslim, ze souhlas v pracovni by u soudu neobstal.
0 Nominace Nahlásit |
Jestli tohle nejakej sef dela, je hlupak. Staci dat ve smlouve zakladni a nizkou mzdu a navic premie zvlast, ktere tvori podstatnou cast platu. Ty pak nevyplatit. Dela se to tak bezne treba ve skladech atd.
0
před 3209 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, jsou, ale už k nepotřebě.Pokud to beru z hlediska podnikatele, zničený materiál, odebraná zbytečně elektrika. Plat zamëstnsnce za nic…za tu dobu mohl být jeden dobrý výrobek na prodej.Zmetek se neprodá.
I některý zmetky se prodaj. Často zaměstnanec zmetkovost ovlivnit
nemůže. Špatné vstupy do procesu, špatně odladěný stroj a podobně. Mě
osobně by sralo vědomě vyrábět zmetky, ale jsou a nikdo si z toho hlavu
nedělá.
Výroba beze zmetků je podezřelá.