Avatar uživatele
Rokio

Je zdravější rýže, nebo těstoviny?

Co je více prospěšné pro zdraví?

Hlasujte v anketě
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1164 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

rýže

Z pohledu minerálů a vitamínů vede rýže, pokud jde o sacharidy, je to celkem vyrovnaní,

'Jsou to např. hnědé rýže, natural, které mají obecně pomalejší stravitelnost, zasytí nás na delší dobu a disponují vyšším obsahem nutričně hodnotných látek.

Svoji pozornost si jistě zaslouží také ne zcela oblíbená rýže paraboiled. Povaha jejího zpracování totiž zaručuje o něco vyšší obsah minerálů a vitaminů než ostatní bílé rýže. Pořád však méně než rýže natural..

--
Těstoviny se v poslední době nechovají zrovna vysoké oblibě a jejich konzumace je obecně nižší než v případě rýže nebo brambor. Jedním z důvodů může být strach z lepku (brambory a rýže jsou samozřejmě bezlepkové), ale také častá kombinace s tučnými omáčkami bez vyššího podílu bílkovinné složky.

Podobně jako u rýže, těstoviny nabývají na svém objemu zhruba trojnásobně. Zastávají koncentrovaný zdroj sacharidů bez výrazného množství tuků, bílkovin nebo vlákniny, díky tomu mají nižší sytivost. V kombinaci s kvalitní bílkovinou a zdrojem vlákniny, kterou je třeba dušená zelenina, nebo ve verzi celozrnné, se však může hodit po vysoce náročné fyzické aktivitě, ale i jako běžná součást racionální výživy."

Pokud jde o zdroj sachaaridů, zdroje jsou dost podobné a je třeba sledovat několik základních fakt, stejně jako kombinovat s dostatkem bílkovin a rozumným množstvím kvalitních tuků. Přesně to je základ racionální fitness výživy."

Podrobnosti v odkazu.

https://www.ex­trifit.cz/cs/blog/­clanok/ryze-testoviny-nebo-brambory-ktery-zdroj-sacharidu-je-pro-moje-svaly-nejlepsi-

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

jiná odpověď

Kaloricky je to s přílohami (i jinými) přibližně stejné.
Pokud máte na mysli těstoviny z bílé, pšeničné mouky, pak je zdravější rýže.
Špatně na tom nejsou těstoviny semolinové.
Zapomínáte na to, že jsou těstoviny také rýžové, amarantové, žitné, pohankové, ze špaldové mouky, hrachové, bohužel i kukuřičné a další i zdravé těstoviny. Mnohé si snadno člověk vyrobí i doma. Pro Středoevropana jsou některé přirozenější, než rýže.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lgee

rýže

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1099 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek