Doplňuji:
Ještě štestí,že takový a jemu podobný salám nejím! Zlatí
komunističtí uzenáři a jejich státní normy!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? annas, terry, iwetax, Andělé, johana 56, barnajka, fablen, www před 4660 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je to v podstatě měkký levný salám, vypadá jako junior nebo dietní, i tak chutná. Občas se dá koupit i běžně v pultových uzenářstvích. Když je, klidně ho koupím třeba do bram.salátu.
0 Nominace Nahlásit |
Masokombinát Jičín uvádí složení výrobního salámu:
Hovězí maso 25 %, vepřové maso 20 %, voda, sůl, bramborový škrob,
rostlinná bílkovina, směs koření, stabilizátor E 450, E 451, emulgátor E
452, antioxidant E 300, E 301, stabilizátor barviva E 250.
Má trvanlivost 30 dní.
Když si přečtete složení, co zjistéte o jeho kvalitě?
Zdroj: http://www.masojicin.cz/vyrobni-salam
0 Nominace Nahlásit |
Lidsky řečeno: Je to sračka, imitující salám. A ze zkušenosti se
nemusí zrovna nazývat výrobním 😁.
Doplňuji:
S doplněním jen a jen souhlasím a taky to nežeru! 😁
I když kolikrát jeden vyplázne hafo lovů za cosi a chutná to jako ten
„výrobní“, děs ☹.
Upravil/a: www
0 Nominace Nahlásit |
Kdysi jsem s výrobním salámem pracovala,měl hnusnou růžovočervenou
barvu a dával se do všech salátů,kde takový salám
patřil-pařížský,vlašák,pochoutkový,do ruských vajec.
Jednou jsem si salám pod názvem výrobní koupila myslím v Hrušce a
kupodivu nechutnal zle.
0 Nominace Nahlásit |
Výrobní salám jsem jednou koupila jako odměnu svému učícímu se štěněti. Přála bych vám vidět a cítit pak chodbu, kde mělo pelíšek, druhý den ráno. „Ani Puňťa to už nežere, viď Puňťo“
0 Nominace Nahlásit |
Asi jako jediná si dovolím vystoupit na obhajobu výrobního salámu. Co je pozitivní, nejsou v něm žádné separáty – čily ty na jemno semleté kuřecí zbytky. Obsah masa ve směsi musí být dodržen dle normy a leckteré párky v cenově podstatně vyšší hladině mají ještě nižší procento masa. Je to salám levný a svým složením určený pro další zpracování – vyplývá již z názvu. Kdysi přímo z výrobny v Martinově nám po podniku tento salám vozili a byl opravdu oblíbený. Na trhu se běžně sehnat nedal. Na osmažení v trojobalu byl jedinečný a navíc i chuťově byl velmi dobrý. Dobrý byl do salátů a na pomazánky. A ještě jedna poznámka – tenhle salám se začal vyrábět dávno „za komunistů“. Já ho měla možnost kupovat někdy kolem roku 1975.
0 Nominace Nahlásit |
annas sice uvádí nějaké maso,ale zpravidla je to doplněno strojně od kostí odděleným kuřecím masem.Když si představíš kostru kuřete se zbytky peří a pařáty,jak ji obírá nějaká mašina,pak je výsledkem skutečná pochoutka.A ta se uvaří,rozdrtí,obarví, ochutí,přidá se bramborový škrob,možná soja,éčka a máme salám. Ale je třeba dodat,že to jen my máme takový názor.Jinde se to jí běžně ze zvířat všechno.
0
před 4660 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |