Avatar uživatele
postcd

Přidávají do trvanlivého mléka něco navíc?

V testu DNES (http://www.ak­cniceny.cz/test-dnes/test-dnes-trvanlive-polotucne-mleko/) píší že navíc nic, žádné konzervanty, pouze to zahřejí.. tak se ptám jestli je tomu tak, jeslti máte „ověřené“ info. z jiných zdrojů? děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3509 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Přečti si složení mléka na obalu…
😉
A pokud tomu nevěříš, nechej si udělat chemický rozbor…
___
Trvanlivé mléko se skutečně konzervuje ´jen´ krátkodobým zahřátím na cca 150°C – což ´zabije´ cokoli živého v něm.
A snadno si to můžeš ověřit – takové mléko se po otevření zkazí zřetelně rychleji, než mléko čerstvé (žádné konzervanty neobsahuje – ale také neobsahuje žádné bakterie, ani ty ´hodné´).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Asi ne, ale mléko se zahřívá. "Zahřátím mléka se zničí jen asi 20% vitamínů a minerálů, chutí se však krabicové mléko čerstvému už příliš nepodobá. Navíc jakmile krabici s mlékem otevřeme, musíme ho uložit do lednice a co nejrychleji spotřebovat. "
Preferuji jen čerstvé mléko, i když připouštím, že se dá příležitostně použít např. na chatě. Trvanlivé mléko mi nechutná. 🙂

http://www.epul­s.cz/vyziva/782-mleko-cerstve-nebo-trvanlive

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Pepa25

Nepřidávají.

"„Mlékem“ se rozumí výhradně běžná tekutina vylučovaná mléčnou žlázou získaná z jednoho nebo více dojení bez toho, aby se do ní cokoli přidávalo nebo z ní odebíralo.

Výraz „mléko“ se však může použít

  1. pro mléko, které bylo zpracováno, aniž bylo pozměněno jeho složení, nebo pro mléko, jehož obsah tuku byl standardizován;
  2. v souvislosti se slovem nebo slovy pro označení druhu, jakostní třídy, původu a/nebo zamýšleného způsobu použití takového mléka nebo pro popis fyzikálního zpracování nebo úpravy složení, kterým se podrobilo, za předpokladu, že se tato úprava omezuje na přidání a/nebo odebrání přirozených složek mléka."

Na něco ty EU předpisy jsou 😉

Zdroj: Nařízení č. 1234/2007

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Jak se „mléko“ nesrazí a nelze z něho udělat tvaroh, není to mléko… ;)
Obsah trvanlivých mlék se „jen“ zkazí a zapáchá…

http://recepty­.vareni.cz/do­maci-tvaroh/
http://www.ele­gantnibydleni­.cz/vyroba-domaciho-tvarohu/#
http://www.to­precepty.cz/re­cept/4407-domaci-tvaroh/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Prázdné obaly se před plněním vyšplíchávají peroxidem vodíku. Nic dalšího se nepřidává.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek