Hořká čokoláda
kakaová hmota, kakaové máslo, cukr, (případně lecitín, etylvanilín nebo
vanilka), u nejlevnějších se přidává i rostlinný tuk místo kakaového
másla.
Obsah kakaa se pohybuje mezi 35 – 99%.
Kvalitní čokoláda by měla obsahovat nejméně 50 % kakaových součástí.
Pokud je to méně, bývá velmi sladká.
V posledních dvaceti letech získaly velkou oblibu čokolády s vysokým
obsahem kakaa 70 % a více.
Zdroj: http://www.chocolatewrappers.info/Cz/cokolada.htm
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |