Avatar uživatele
petka

Kolik procent kakaa musí mít hořká čokoláda?

Jaké je minimum kakaa, aby se mohlo říct, že je čokoláda hořká a ne mléčná?!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kenyrts, fablen před 4731 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Hořká čokoláda
kakaová hmota, kakaové máslo, cukr, (případně lecitín, etylvanilín nebo vanilka), u nejlevnějších se přidává i rostlinný tuk místo kakaového másla.
Obsah kakaa se pohybuje mezi 35 – 99%.
Kvalitní čokoláda by měla obsahovat nejméně 50 % kakaových součástí. Pokud je to méně, bývá velmi sladká.
V posledních dvaceti letech získaly velkou oblibu čokolády s vysokým obsahem kakaa 70 % a více.

Zdroj: http://www.cho­colatewrapper­s.info/Cz/coko­lada.htm

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek