Avatar uživatele
paul1

Která kyselá smetana je vhodná ke šlehání?

Která kyselá smetana je vhodná ke šlehání? Záleží na obsaku tuku? Napr. 10% je asi málo? Děkuji za odpověď a rady. P.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3413 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Odpoveď byla označena jako užitečná

Šlehat můžeš i nízkotučné – ale čím více tuku, tím lépe, osobně používám 15%…
😉
Můžeš, případně, přidat i trochu smetany sladké (tak do 20 %, cca 30%) – do salátů i omáček je to přímo ´dokonalé´…

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?paul1 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Žádnou kyselou smetanu neušleháš! Vhodná je sladká 30–33 %

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
MirKop

Nemyslíš kysanou smetanu ?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

Kysná se nešlehá jako šlehačka,nicméně může být někde v receptu naspáno vešleháme kys.smetanu…Ale? Možná,kdyby ta sladká zkysla…kdo ví,jestli by se dala ušlehat jako kyselá šlehačka :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

krém freš sa dá vyšľahať…a budete mať kyslú šľahačku 🙂

vyrobiť sa dá: kelímok šľahačky, pár lyžíc jogurtu (slušného, nie škorobovej šmakulády), pomiešať, dať do chladničky na 6 hodín, vybrať, vyšľahať

výsledok by mal držať a mať kyslastú chuť

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
gecco

Barbakane – kysanou neušleháš do tuhé pěny, ale do ´krémova´ – třeba do tiramisu je to lepší, než mascarpone…
Ale i do omáček je lepší kysanou smetanu trochu ´ztužit´…
😉

před 3413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

gecco, on se ptá která"kyselá"…,

před 3413 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Myslím, že má na mysli „kysanou“, nikoli zkyslou…
😉

před 3413 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek