Která kyselá smetana je vhodná ke šlehání? Záleží na obsaku tuku? Napr. 10% je asi málo? Děkuji za odpověď a rady. P.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3365 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Šlehat můžeš i nízkotučné – ale čím více tuku, tím lépe,
osobně používám 15%…
😉
Můžeš, případně, přidat i trochu smetany sladké (tak do 20 %, cca
30%) – do salátů i omáček je to přímo ´dokonalé´…
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?paul1 Nahlásit |
Kysná se nešlehá jako šlehačka,nicméně může být někde v receptu naspáno vešleháme kys.smetanu…Ale? Možná,kdyby ta sladká zkysla…kdo ví,jestli by se dala ušlehat jako kyselá šlehačka :D
0 Nominace Nahlásit |
krém freš sa dá vyšľahať…a budete mať kyslú šľahačku 🙂
vyrobiť sa dá: kelímok šľahačky, pár lyžíc jogurtu (slušného, nie škorobovej šmakulády), pomiešať, dať do chladničky na 6 hodín, vybrať, vyšľahať
výsledok by mal držať a mať kyslastú chuť
0 Nominace Nahlásit |
Barbakane – kysanou neušleháš do tuhé pěny, ale do ´krémova´ –
třeba do tiramisu je to lepší, než mascarpone…
Ale i do omáček je lepší kysanou smetanu trochu ´ztužit´…
😉
gecco, on se ptá která"kyselá"…,
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |