Avatar uživatele
anonym

SOS. ! Kyselacka – kulajda. Delam ji ted. A na konec , jak pridam smetanu ke slehani , tak co delam spatne , ze se mi

vzdy nejak srazi. ?? Diiiky. -iv-
Doplňuji:
Delam ji dnes pro 15 lidi. Nechtela jsem behat uz zvlast po kamaradech a kamaradkach , tak jsem si je pozvala k sobe naraz !! To to dnes dopadne. Sbohem … 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? anonym, Andělé, Kerberus, dědapetr před 4903 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Rada odborníka.
Pokud do teplých nebo vroucích pokrmů přidáváte smetanu, tak dbejte aby polévka či omáčka byla osolená, vlitou smetanu důkladně rozmíchejte metličkou. Taktéž je dobré používat smetanu v pokojové teplotě. Teprve poté, když se smetana s pokrmem spojí, krátce převaří případně pokrm okyselte.

  • iv- – vzhledem ke své dietě nemůžu používat smetanu s vyšším obsahem tuku, proto vylepšuji pouze rostlinnou šlehačkou Rama nebo zakysanou smetanu…bez problémů. V tomto směru jsem dost přísná, protože za každý prohřešek v jídle platím … Samozřejmě s pravou šlehačkou jsou pokrmy chutnější …

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Smetana musí být čerstvá a nedává se do vařící se polévky.Dávat před okyselením a na mírném ohni.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
baghira

Pokud se něco srazilo, tak poslední záchrana je tyčový mixér, ten to rozšlehá na hladkou hmotu v každém případě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

přeji dobrou chuť

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Také se nesmí dávat studený ocet do polévky,ale teplý.Do hrníčku s ním,do mikrošky,zapnout na pár sekund.To v případě že je již smetana v polévce.Já mám postup opačný-smetanu vliji do odstavené polévky,již nevařím.To samé s vejci,ke kulajdě je dávám jako přílohu.Hrnec s vodou a octem zvlášť,oslolím a do naběračky klepnu vejce,vložím do vroucí vody,chvilku nechám a vytahuji je na talíř a přeliji kulajdou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pokazdejinak

taky dávám až do vypnuté polévky… a ještě tip – pokud máte opravdu strach ze sražení, odeberte si trochu polévky do menšího kastrůlku, zamíchejte si smetanu tam a pak teprve vmíchejte do celého množství…

já to tedy dělám vlastně opačně – nejdřív přidám smetanu a pak si trochu odeberu a do toho malého množství vmíchám ocet (a ten je poslední) a teprve pak to zamíchám dohromady se zbytkem kyselky

… držím palce :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

Nikdy nedávám smetanu na šlehání, pouze na vaření. Ta je vhodná do polévek a omáček.
A hlavně okyselit až nakonec , jinak sezdrcne určitě.
Ale myslím, že ji zdoláte i jaksi zdrclou rozkoktej do ní vejce a ono se to snad ztratí.
pak dej vědět jak hostina dopadla

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Vse dobre dopadlo. Ziju a ostatni snad take . 🙂 -iv-

před 4902 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek