Avatar uživatele
tendruhy

Kterým sirupem co sladit?

Dobrý den, chci od blízké doby sladit hodně sirupama, k uli tomu, že ten průmyslově zpracováváný cukr je zdraví škodlivý. Poradíte mi, který sirup je na co vhodný? Mam na mysli třeba různé kaše jako jahlovou nebo ovesnou, nakypy, nějaké dorty, atd.? Díky

Zajímavá 0 před 1739 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Funna

„zdravých“ sirupů je celá řada…javorový, čekankový, agávový, datlový, rýžový atd…a je v podstatě jedno jaký použiješ…jenže ty zdravé (bez přídavku cukru) jsou taky pěkně drahé…
takže bych ti spíše pložila otázku…proč vůbec sladíš?…jediné pokrmy, kam je potřeba dát cukr jsou sladká jídla…a ty přece nejíš každý den…takže pokud si místo bílého rafinovaného cukru koupíš hnědý nerafinovan, nebo třtinový nerafinovaný a nebudeš se cpát sladkým každý den, vůbec nemusíš řešit sirupy a bát se o své zdraví…mimo jiné…čti si pečlivě složení toho co kupuješ a zjistít kolik „obyčejného“ cukru sníš, aniž o tom víš…¨
a na ty jídla co ses ptal stačí zakoupit rostlinku – stévie se jmenuje – listy stačí otrhat a nechat vyluhovat přes noc a máš zdravou sladkou vodu…

Upravil/a: Funna

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Máte pravdu, fruktozový cukr v sirupech (kde je silná koncemtrace) je stejně nevhodný až nezdravý..

Doma mívám sirup čekankový, dávám místo medu do čaje i na chléb s máslem.
Do kaše jím neplýtvám :)
Záleží hlavně na Vaší chuťové preferenci.
Datlový připomene v kaši čokoládu.
Tu a tam koupím rýžový. Jiné již pravidelně do kaše nekupuji. Kdysi borůvkový.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek