Avatar uživatele
kratagott

Lze laktózu, jako mléčný cukr, z mléka a mléčných výrobku odstranit pomocí kvasinek (kvašením na alkohol a CO2)?

nejde mi o mléko s rumem, ale rozumné odstranění laktózy

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3389 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Emefej

Kvasinky laktózu nezkvasí. K tomu jsou nutné bakterie mléčného kvašení.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Když budeš mít vhodný kmen bakterií tak trochu ano. Jinak hlavní produkt mléčné fermentace je kyselina mléčná.
Mléko s rumem nezískáš.

Aby jsme si rozuměli. Fermentace je kvašení.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
kablik

je to nedávno, bezlaktozové mléčné výrobky se objevili v některých supermarketech , opravdu to funguje

před 3389 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek