Avatar uživatele
Anuket

Lze udělat „krém“ na dort ze zakysané smetany?

Podobné dotazy tu už byly, pročetla jsem si je, ale potřebuju vědět něco maličko jiného.

Lze něco se zakysanou smetanou udělat, abych s ní pak mohla zdobit přes zdobičku a držela tvar? Napadl mě klasický ztužovač šlehačky, ale zakysanou smetanu bych pak už neměla šlehat, ne? Nemáte někdo zkušenost?

Díky za odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 4206 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Našla jsem něco na různých stránkách.

Našlehám máslo a pak přidávám po lžících 2 zakysané smetany. Sladím dle chuti. To je vše. Jen se musí dát pozor na to, aby máslo i smetana měli pokojovou teplotu (někdy nechám i půl den na lince). Jinak se krém snadno srazí. Chuťově je výborný, dávám na něj jakékoliv ovoce – nejčastěji jahody a broskve. Zákazníci, kteří ho ochutnali, si ho berou zase znovu.

Na jedno máslo 250 g – 400 g zakysané smetany

http://dorty.ar­tmama.cz/node/39547

Další krémy ze smetany

http://dorty.ar­tmama.cz/node/87684

Čokoládový krém
200 g čokolády na vaření nebo hořké čokolády
1 kelímek (200 g) husté zakysané smetany
Čokoládu rozpustíme klasickým způsobem ve vodní lázni. Do rozpuštěné vmícháme celou zakysanou smetanu rovnou z lednice a dobře promícháme. S touto hustou polevou se dá dort plnit i dobře nazdobit. Po vychlazení ztuhne, může být dobrá třeba na ježčí bodliny nebo čokoládovou srst u dortu s motivem psa, kočky, medvídka, . Dort se ztuhlou polevou se dá dobře krájet a povrch se neláme. Pro ještě měkčí konzistenci, třeba k plnění dortu, lze do rozpuštěné čokolády vmíchat dva kelímky zakysané smetany. Chuť není přeslazená a je hodně čokoládová.

http://forum.dor­tomanie.cz/vi­ewtopic.php?f=16&t=­92

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lucijej

Krém ze zakysané šlehačky nebude držet ve tvaru ze zdobičky.
Já když dělám polevu ze zakysané polevy, tak ji akorát rozetřu po celé ploše, a pak vidličkou vytvořím vzorek.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Abú Šklíbí

Nejlepší na zahuštění čehokoliv je pudink bez vaření od Dr. Oetkera.

před 1150 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek