Avatar uživatele
anonym

Mám kupovat raději tmavé pečivo či grahamové? Jaký je v tom rozdíl, co je zdravější? Co to ten graham vlastně je?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 5051 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

  • Celozrnná mouka graham – jemnost mletí odpovídá přechodu mezi hrubou moukou a krupicí. Je vhodná k pečení grahamového chleba.
  • Špaldová mouka – pšeničná mouka špaldová je velice drahá, ale také naprosto bez chemických látek. Pšenice, ze které se mouka mele, roste na velmi neúrodné půdě, která nevstřebá žádná hnojiva. Mouka má oříškovou chuť a je lehce stravitelná.
  • Bezlepková mouka – jde vlastně o směs, speciálně připravenou pro bezlepkovou výživu. Je vhodná pro vaření (např. zahušťování) a ještě více pro pečení. Samotná se používá na přípravu bezlepkových kynutých moučníků (vánočky, bábovky, mazance, atd.) – je jen nutné místo mléka použít vodu (o pokojové teplotě). Na jiné druhy těst ji mícháme s dalšími druhy mouky (rýžovou, amarantovou a sójovou).lepší je kupovat tmavé pečivo ale né obarvené npř karamelem,také vícezrné nebo celozrné.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Tohle je na vysokou školu,jen si pamatovat,že co je tmavé,nemusí být celozrnné,zdraví prospěšné.

Zdroj: http://kutzik­.jirpa.cz/view­.php?nazevclan­ku=co-se-skryva-pod-pojmem-vicezrnne-pecivo&cisloclan­ku=2009080046

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek