na 1 l mléka dám cca
40 dkg hladké mouky
špetku soli
2 vejce
1 plnou lžíci cukru
1 lžíci oleje/ten dávám proto ,aby se mi palačinky dobře obracely/je to
vyzkoušené
vše dobře rozšlehám a na rozpáleném tuku smažím po obou stranách
klidně když ti zbyde těsto, můžeš nechat v ledničce a usmažit si druhý den zbytek
0 Nominace Nahlásit |
Já dělám palačinky téměř stejně jako Hanulka 11, ale nedávám žádný cukr. Mohu je pak použít i na slano. Hlavně smažit na pánvi jen potřené tukem a hodně tenké.
0 Nominace Nahlásit |
Dělám stejně jako Hanulka, ale z bílé mouky jen ty sladké. Když chci slanou náplň, dělám galetky – palačinky z pohankové mouky (voda + trocha minerálky, lžíce olivového oleje, špetka soli, pohanková mouka – těsto nechám alespoň hodinu odležet. Plněné špenátem s ricottou nebo s bazalkovým pestem, tomaty a parmazánem jsou nepřekonatelné.
0 Nominace Nahlásit |
Tyjo, tak s palačinkami jsem také v poslední době dost bojovala. Zkoušela jsem pár receptů, co jsem našla na internetu a nikdy to moc nedopadlo. Co se mi ale osvědčilo je jeden, který jsem našla na https://palacinky.org/ Mimochodem je to skvělá stránka, mají tam víc receptů na palačinky, jak naslano, tak nasladko. :)
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |