Máte jiný přístup - jaký?
No, opravdu RÁD vařím tak cca 2× do roka. Ale „nové recepty“ zkouším, obvykle nemám na výběr. (často zjistím, že potřebnou/kriticky nutnou ingredienci nemám na skladě) ;) :D :D
Ale tobě jde asi o systematické objevování/tvorbu, že? No, tak poslední můj experiment byly obalované (v trojobalu) a smažené rýžové chlebíčky. Nejlepší přirovnání jak to chutná – podobně jako týmž způsobem připravený polystyrén. Stačí? ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Zkouším i jiné kuchyně, než tu českou
V mém případě kombinuji všechny čtyři možnosti. Vařím přesně podle receptů, upravuji recepty, vymýšlím nové věci i zkouším cizí kuchyně. Poslední čtyři jídla co jsem vařil: Šakšuka (severní Afrika), Tortelloni con panna e prosciutto cotto (Itálie), Hovězí stroganov (Rusko), Segedinský guláš (Rakousko-Uhersko).
0 Nominace Nahlásit |
Máte jiný přístup - jaký?
Nejčastěji se držím těch osvědčených, ale občas zabrousím na internet na něco nového (především ve sladkostech – pečení) a pak si ten recept upravím, ochutím podle svého.
Ve vaření se držím většinou jídlel, ve kterých jsem zběhlý a která jsou jednoduchá.
Moc jiných kuchyní než tu českou jsem (si připravit) nezkoušel, ale někdy bych rád. :D
Upravil/a: Henry1660
4Kdo udělil odpovědi palec? marci1, jirka F, Kepler, aliendrone
před 1945 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hledám nové, ale nechám se jen inspirovat
Většinou se nechám inspirovat na internetu.Ale jinak dělám podle osvětšeních receptů.
Upravil/a: jirka F
4Kdo udělil odpovědi palec? marci1, Kepler, Henry1660, aliendrone
před 1944 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zkouším i jiné kuchyně, než tu českou
Osvědčené jsou fajn, ale ráda zkusím i něco z jiných kuchyní. Na základě gurmánského „zážitku“ při konzumaci vietnamského národního jídla „NEM RÁN“ (závitky), jsem vyzkoušela recept a je to úžasné. Krásně to „křupe“ (rýžový papír) a má to výbornou chuť. Hosté byli nadšeni. Doporučuji zkusit. 🙂
4Kdo udělil odpovědi palec? Kepler, Henry1660, aliendrone, Ametyst
před 1944 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zkouším i jiné kuchyně, než tu českou
Ale držím se předepsaných receptů. Věřím že všechno dobré už bylo
vymyšleno. Tradiční kuchyně evropských států, je bez tak
nevyčerpatelná, obzvlášť francouzská.
Kuchařky jsou mé velmi oblíbené čtivo, hlavně ty staré.
3Kdo udělil odpovědi palec? marci1, Kepler, aliendrone
před 1944 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vymýšlím sám nové kreace
Většinou je to tak, ze zreviduji zásoby a suroviny a kreativita je pak nutností.:-)) U nás po globalizaci zůstala jen malá prodejna se základními potravinami.
3Kdo udělil odpovědi palec? marci1, Kepler, aliendrone
před 1944 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Máte jiný přístup - jaký?
Pro část blízkých vařívám tradiční kuchyni českou.
Dcery mají své stravovací návyky (omezení lepku a bez něj, omezení
mléčných výrobků, jedna zcela bez.(intolerance) Recepty vymýšlím.
Další hledám v kuchařkách (bez pšenice, bez lepku), na internetu
(osvědčené, zejména u pečení sladkého pečiva).
Hledám na internetu apod.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |