Avatar uživatele
cappuccino

Mate radi oblozene chlebicky?

Kolik jste ochotni za ne zaplatit? Ja si obcas koupim za 23Kc. Vcera jsem byla prekvapena v Albertu – tri zabalene chlebicky v plastove krabicce za 49,90Kc. A byly krasne cerstve!!

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Filip84, VaclavZeman před 609 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
elkon

Občas ano, ale když mám na něj chuť, tak cenu moc neřeším (pokud není přímo zlodějská).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Věštibull

Ano, máme rádi chlebíčky, ale musí tam být ostropestřec a olivy

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
terry

3 obložené chlebíčky za 50 Kč … hm hmm
Ono taky dost záleží, čím jsou obložené.
Když tam je bramborový salát, tak ty nemusím. Nezlepší to ani plátek godhaje s majonézou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Filip84

Zrovna Albert má chlebíčky docela dobré, ale: pokud vyrobím celý ten chlebíček od píky, tak to je nebe a dudy!

Největší rozdíl je, samozřejmě, v tom salátu, protože ten salát, co u nás prodává většina lahůdkových pultů, je Trikatel nevídaný, co krom toho, že neviděl maso, obsahuje tolik konservatntů, stabilisátorů, zvýrazňovačů chuti a bůhví čeho, že to fakt jíst nepotřebuju!

No a vyrobit „pařížák“, nebo „vlašák“, není žádný problém, jenom, samozřejmě, to chvilku trvá, nevyrobíš toho na tři chlebíčky, to fakt ne 😅, a pokud do toho vyrobím i mayonnaise, tak do dvou dnů, nejpozději, musí být pryč. Ale dáš do toho Jägerwurst, nebo jiný měkký salám, co maso i viděl, ne výrobní salám (složení: drůbeží strojně oddělené maso (=prolisovaní vetřelci na kaši velikým lisem), vepřové kůže (=v chemickém láku rozmočené, obarvené, a pak nasekané na kaši a rozlisované kůže a tuk), škroby, barviva, zvýrazňovače chuti (barviva, aby to mělo barvu salámu, zvýrazňovače chuti, aby to mělo vůbec nějakou chuť), stabilisátory (aby to ošklivě nepáchlo), škroby, atp.), a na ten chlebíček dáš taky pořádný Wurst, třeba pražskou šunku, hezky, vajíčko, hned to má jinou úroveň, jiný rozměr! 😎🤷‍♀️

Jinak u nás je cukrárna, co prodává chlebíčky, no, chlebíčky, on je to spíš „chlebák“, protože jsou docela velké, a docela dobré. Kolik dneska stojí nevím, už jsem ho tam dlouho nekupoval, ale klidně Kč 30.00 bych za něj dal.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
VaclavZeman

Za 23 Kč? Tak to je paráda. U mě je normální v Ovocňáči za necelou pajzku. Takže to bych bral hned. A o té ceně z Alberta ani nebudu mluvit…

Já chlebíčky miluju. Cappuccino, kvůli tobě mám zase hlad!! 😄

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rocker

Miluju je!
Když mám chuť,koupím si ho,cenu neřeším😄

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Občas, párkrát do roka si je děláme.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

To je skvělé, 3 chlebíčky za 50 Kč. Viděl jsem, že obložený chlebíček se provádá za 30 Kč, tak jsem si ho nedal. No a pamatuji si na krásná léta před rokem 1989, kdy jsem byl ve všech možných organizacích a chodil na schůze, protože tam se dávaly chlebíčky. Já měl vždycky nejméně 4 kousky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cappuccino

V Praze stoji chlebicek kolem 40ti Kc. To se mi zda trochu prehnane!!

Avatar uživatele
VaclavZeman

V Ovocňáči je to myslím za 42 Kč.

Avatar uživatele
cappuccino

Tohle jsou ceny z Jiznich Cech. Ale prejedu 9 km do Stredoceskeho kraje, a tam jsou ceny zase jine.
Vaclave, jednim chlebickem hlad stejne nezazenes!! :)

Avatar uživatele
VaclavZeman

A kdo mluví jen o jednom? 😁

Avatar uživatele
Filip84

Pokud si vyrobíš ten salát, na něj, tak zhruba Kč 200.00 / kg, jenom suroviny (doba, kdy vyšel zhruba na stovku, je dávno pryč). Teďka tam je půl vejce, to mohou být Kč 2.00, ale taky Kč 4.00. V mayonnaise, pokud jí teda vyrábíš, je olej (teď jsem kupoval slunečnicový olej Kč 49.00 / 1 l, to mi přijde už docela normální cena), co nedávno stál klidně stovku, no a zase ta vejce.

Jo, jestli je na tom ucouraný plátek Gothaje, tak ano, ale jestli je na tom plátek pořádný šunky, co má třeba 50 g, no tak šunka může být klidně za Kč 300.00, zase to máš Kč 15.00.

Však když ty chlebíčky vznikly, za první republiky, to nebylo žádné levné jídlo, byl na tom kaviár, ruský, drahý, tady ta podoba, co známe dnes, je dílem normovaček, automatů a jídelen 50. – 60. let. Ale při dnešních cenách vstupních surovin už to taky vyloženě levná záležitost není. 🤷‍♀️

Avatar uživatele
cappuccino

Kdybych delala chlebicku vic nebo pro navstevu, tak si samozrejme oblohu udelam sama. Ale kvuli 1 nebo 2 chlebickum se to nevyplati.

Avatar uživatele
Emefej

Máš recht, na pořádný český chlebíček nepatří nic jiného, než mayonaisse a Wurst. Ja.

Nový příspěvek