Avatar uživatele
kvikal

Medík…sladké to zlato

Chci se zeptat:

  • jak rychle tuhne med v zavrene sklenici?
  • jak se pozná čerstvost ?
  • kde musí včely sbírat aby byl med tmavý ?
  • kde se dá sehnat pravý „horský“ med ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? panenka, annas, anonym, anonym, modrypezotek, elektrikář před 5187 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Otázku už jednou padla.
V rodině jsem měli včelaře Proto si vzpomínám, že vždy tvrdil, že nejdříve zcukernatí med řepkový, potom med květový. Nejdéle vydrží v tekutém stavu medy lesní. Tím, že medy cukernatí, jsou kvalitní.
Výborné jsou medy pastované, ty zůstávají stále stejné a dobře se mažou. Někteří včelaři je prodávají.
Já jsem jednou poslouchala rady Jiřiny Bohdalová a podle ní jsem si med našlehala. Jenže všechno kolem se lepilo. Takže už nikdy víc.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Na vsechny vase otazky uz mate odpoved.
Ja pouze pridam mamincinu zkusenost-jednou,kdysi davno,nekde ziskala recept na domaci med z pampelisek-vysledek nebyl spatny,vypadalo to jako med,chutnal trochu odlisne,ale nevim proc byl strasne tekuty,nemel tu spravnou konzistenci.Pokud si vzpominam,i po par letech byl porad jeste tekuty.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Neguš

Tmavý je pravý lesní med-z medovice a termín horský neznám,snad ten lesní.Prodávají ho včelaři přímo,„ze dvora“.Ten v supermarketech není to pravé ořechové.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Tmavý med je z lesa. Horský med je zřejmně jen obchodní označení. Med tuhne podle obsahu cukru a vody a z jakých je rostlin. Jako dítě jsem mněl med od lesníka a ten doslova voněl po lípách.Mněl je kolem celé hájovny.

před 5174 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek