Avatar uživatele
Céma

Mohu v rýžovaru vařit i jiné luštěniny ?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Drap před 2721 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Určitě

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Rýže sice není luštěnina, ale uvařit v rýžovaru dá leccos. Já ho používám i při vaření polévkového vývaru. Nalifruju tam všechno, co ve vývaru nechci mít: kořenovou zeleninu, nať, cibuli, česnek, kuličkový pepř apod. Jediný tah a je odfiltrováno!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

Jiné luštěniny než jaké?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

I když rýže nejsou luštěnina, tak asi ano, jde o to, jak je nutno je vařit dlouho. Takže nejspíš je asi, pokud jsou suché, na několik hodin namočit. To se dělává i běžně při jejich vaření obvyklým způsobem.
Jinak ale já doporučuji automatický tlakový hrnec, vleze se do něj víc a i bez namočení je, třeba čočka, uvařená (včetně zahřátí) za cca 20–25 minut a bez hlídání. A masový vývar (třeba slepičí, nebo kuřecí) je, ani ne, za půl hodiny, hovězí za 45 minut. A zatím si můžu skočit na jedno „točený“.:-)))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Matty90

Ano můžete, rýžovar je vhodný pro jakoukoliv zeleninu a luštěniny. Tady jsem našel zajímavý článek o typech rýže, které jsou vhodné do rýžovaru – https://www.re­cenzer.cz/ryzo­vary/ důležitým parametrem je objem, nejlevnější rýžovary jsou tak na 2 porce.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
jasnněka

Vepište odpověď…Já se stydím! Mám také doma rýžovar http://ryzovar.cz/ ale dělám v něm jen rýži. Myslela jsem, že je speciálně jen na rýži dělaný. To jsem ale pako, že? Takže se v něm můžou dělat i luštěniny, jo? A co ještě třeba?

před 2715 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek