Rýže sice není luštěnina, ale uvařit v rýžovaru dá leccos. Já ho používám i při vaření polévkového vývaru. Nalifruju tam všechno, co ve vývaru nechci mít: kořenovou zeleninu, nať, cibuli, česnek, kuličkový pepř apod. Jediný tah a je odfiltrováno!
0 Nominace Nahlásit |
I když rýže nejsou luštěnina, tak asi ano, jde o to, jak je nutno je
vařit dlouho. Takže nejspíš je asi, pokud jsou suché, na několik hodin
namočit. To se dělává i běžně při jejich vaření obvyklým
způsobem.
Jinak ale já doporučuji automatický tlakový hrnec, vleze se do něj víc a
i bez namočení je, třeba čočka, uvařená (včetně zahřátí) za cca
20–25 minut a bez hlídání. A masový vývar (třeba slepičí, nebo
kuřecí) je, ani ne, za půl hodiny, hovězí za 45 minut. A zatím si můžu
skočit na jedno „točený“.:-)))
0 Nominace Nahlásit |
Ano můžete, rýžovar je vhodný pro jakoukoliv zeleninu a luštěniny. Tady jsem našel zajímavý článek o typech rýže, které jsou vhodné do rýžovaru – https://www.recenzer.cz/ryzovary/ důležitým parametrem je objem, nejlevnější rýžovary jsou tak na 2 porce.
0
před 2603 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vepište odpověď…Já se stydím! Mám také doma rýžovar http://ryzovar.cz/ ale dělám v něm jen rýži. Myslela jsem, že je speciálně jen na rýži dělaný. To jsem ale pako, že? Takže se v něm můžou dělat i luštěniny, jo? A co ještě třeba?
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |