Jsem našel článek, který se snaží dát odpověď na „filosofickou“ otázku „la carne rossa fa bene o male“, či-li jest-li červený maso dobré nebo špatné.
Otázku, jest-li něco dobré, nebo špatné, přenechám dětem ve školce a dospělým, kteří z mentality dětí ve školce nevyrostli – i zde se jich nachází dost. Já jsem, čistě subjektivně a soukromě, usoudil, že červený maso je dobré, protože taková pasta di pomodoro je lepší se Schnitzelem nahoře, než bez Schnitzelu. 👌😎
Ale jinak článek dobrý: dočetl jsem se v něm, že červený maso je zdrojem vysoce kvalitních bílkovin (část Fonte di proteine), je dobře stravitelné, a že mám myslet také na další zdroje bílkovin, jako jsou luštěniny.
Tak předpokládám, že Vlaši vaří málo bobů, ale já myslím, teď jsem dojedl sopa de lentejas con carne a budu vařit maso s fazolí, už jich mám kilo namočené ve vodě od včerejška.
Vaříte také červené maso s luštěninou? Nebo vaříte luštěninu zvlášť, tak jako třeba se u nás vaří čočka na kyselo (to já mám rád, čočku na kyselo, s rejží a Schnitzel k tomu 👌😎), nebo i čočková polévka, ta česká, je bez masa, fazole ani vlastně nevím, jak se to tady obvykle vaří, to jsem ani snad nikdy nikde neměl, no a hrách se – tradičně – vaří se zázvorem, no a k němu se jí nějaký špekáček, tak kvalitní špekáček, hrách se zázvorem a česnekem, nějaký chleba nebo tortilla, to je dobrý jídlo, ale – zase – vyloženě červený maso to není. Ve špekáčku je, ale je to Wurst.
Vaříte nějakou luštěninu s červeným masem? Fazole, čočku, hrách, co já vím, co ještě? Chili con carne, sopa de … con carne, nebo je to vždycky něco s „přidej vejce“ 😅, párkem, nebo tak něco? Podělte se, inspirujte! 😎😀
P. S. Červený maso je hovězí, konina, bizon, vepřové, divočák, daněk, muflon, baranina, kozí, jelen. Fazole s kuřetem se nepočítají! 😅
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 565 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Ne, luštěninu vařím bez červenýho masa.
Přesněji: ne, luštěninu vařím bez masa vůbec. Výjimku tvoří velké fazole, které vařívám s kůží z uzeného špeku (pokud mám). Té kůže tam ovšem není tolik, aby se z ní stala rovnoprávná složka jídla, takže bych to za „červené maso“ nevydával. Je to spíš … koření.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Filip84 Nahlásit |
“Červený maso je dobré”. 😁:-D:-D Naše paní učitelka by nám za takové vyjadřování řekla : píšeš jako wasserpolák. 😁:-D:-D
Ametyst: Já školy nerad, učitele „žeru“! 😈 Takže – víš co – vsaď se, že dvakrát by mi to neřekla. Víš, kam bych ji poslal, že? 👌😀
Pouze jsem chtěl namítnout, proč by se kuřecí nemělo počítat? Vždyť je červené víc než kterékoliv jiné. Ale pouze z doma chovaných kuřat nosných kuřic, které rostou půl roku, a ne 1 měsíc jako brojleři ve velkochovu. Připomíná až divočinu, mňamka. Dlouho jsem nechápal, proč se mu říká bílé maso, dokud jsem si jednou kuře nekoupil z obchodu. Ale fakt je, že k hrachu jsou nejlepší vepřové nožky nebo koleno.
Eksot: Protože drůbež není červený maso, vlastně, z řeznickýho, není ani maso, je to – překvapivě – drůbež. 😆👌 Proto jsem to, v popisu otázky, tak „okecal“, aby bylo všem a naprosto jasné, co tím míním, tedy i těm, co se v tom neorientují.
To, co popisuješ, na věci nic nemění, tedy, kvalita kuřat na krámě.
Na vině je poptávka – kuřecí u nás docela frčí, jo, prodá se toho, tak jako hrubým odhadem, na krámě asi i nejvíc, teda pokud není, samozřejmě, něco hodně v akci, jo, hlavně když je to „na řízky“, když je to už nakrájené, víš co, přesně na ty porce a ideálně zabalené po malých porcích. 😆 Protože to tak u nás je: oni jsou malí, z malýho, mají malou ženu, malýho muže, malý barák / byt, tak chtějí malý maso. 😀😅 Ale když srovnáš, v běžné supermarketu, odbyt kuřecího, vepřového, hovězího a třeba kaček a kachen, no tak kuřecí vede. A pokud jsou v akci kuřecí prsa (bez kůže, z těch „rychlokuřat“, nebo jak já říkám šedivců), tak žádné vepřové na Schnitzel se ani nechytne! 😎
Takže poptávka je, ale zákazník to chce co nejlevnější. No tak: prosím pěkně! Jo, já to vím, vím, jak se ta „kuřata“ (to s kuřetem moc společného nemá, totiž 😅) chovají, a ano, vím, jak chutná kuře, a jak „kuře“.
Však i kdybys neměl vlastní chov, lhostejno z jaké příčiny, nemusíš to kupovat. Jsou žlutý kuřata, teď to stojí cca Kč 150.00 / kg, ty už rostou delší dobu, poulet jaune, půlkilový, kilo vychází tak na Kč 300.00 – Kč 400.00, ale když je v akci, dostaneš se na Kč 200.00.
Ale když to těm lidem takto stačí? 🤷♀️ Někomu je to jedno, hlavně, že je to levné a je toho hodně, takových lidí je moc!
cochee: A tu slaninu, teda tu kůži z ní, to pak vyndáš, ne? To tam máš, aby z toho byl takový slaninový „vejvar“, chápu to dobře? 😀
Ať už vyndám nebo nevyndám, hlavně ji sežeru 😛 není to chuťově úplně nepříjemné (srovnatelné třeba s tláčou: někdo by se po ní utloukl, jiný ji jen zahlédne a má nauseu) a je to zdroj kolagenu.
Na slaninokůžový vývar by to bylo málo, většinou jí ani není v lednici taková zásoba – mívám jeden – dva kusy.
Don Rokio de la Kaufland y Znojmo, presidente del club de autistas de Czecoslovaquia y patrón de los pasos de peatones y controlador de maquina de cafe y bandido de monedas de los carros: No právě jsem se Tě chtěl zeptat, jestli vaříš, rozuměj něco jiného, než nudle na červeno-bílo. 👌😅
A, čistě technicky, jak jsi mohl odpovědět omylem? Moc tomu jako nerozumím. 😅😅
Filip: Občas dám i někomu like nechtěně. Mám pomalý a docela starý tablet. Chci dát někomu like, obraz se mi posune a dám jinému člověku like.
Filip: Obraz se posunuje. Chci kliknout na tlačítko zpět a ono se mi to posune a nechtěně jsem klikl na jednu z možností. Neudělal jsem to schválně. Nechtěl jsem nikomu ublížit. Odpustíš mi, prosím?
🤣🤣🤣🤣🤣
Rokio, Filip? Ten ti neodpustí v životě, však se podívej co sem podává za příspěvky… vždyť on musí být autista nejhrubšího zrna, autista diktátor, všech autistů král!
Don Rokio de la Kaufland y Znojmo, presidente del club de autistas de Czecoslovaquia y patrón de los pasos de peatones y controlador de maquina de cafe y bandido de monedas de los carros: Já Ti nemám co odpouštět! 👌🤦♀️😅 Co zase řešíš, ty vole!? Pořád něco řešíš. 🙈🙈🙈
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |