Je leto a urcite si tuto dobrutku doprejete-a Vase dobra marinada?Dekuji
Doplňuji:
Myslim tim napr:lavove kameny,ohen,drevene uhli atd.A u nalozeni neco od
Vas.Diky
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, ReHu, Jahoda před 5267 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já používám dřevo a uhlíky z peckovin (švestka, třešeň, višeň,
slíva, a pod.) z vlastních zdrojů.
Pokud chci trošku pikantnější nahořklou chuť, tak přihodím občas list
vlašského ořechu.
Doplňuji:
Marinádu si dělám univerzální:
cibuli, česnek, koření (sůl, drc.kmín, pepř, trošku curry a papriky),
olej.
Když dělám ryby, tak přidám i ocet, aby změkly kostičky a daly se
jíst – vybírání kostí je totiž pěkná otrava a ocet je perfektně
odvápní.
Upravil/a: Bumbes
0 Nominace Nahlásit |
Muzu vedet na cem se-Nemůžeš!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jo, jistě, že můžeš. Já kupuji buď ten pytlík s marinádou nebo prostě
jako pejsek s kočičkou. trochu toho, trochu onoho. Ale jinak mi ani tak nejde
o tu marinádu, jako o tu pohodu. Ohýnek, gril, vůně masa.....
(a neříkej, že jsi dostala hlad :D:D)
0 Nominace Nahlásit |
Plynový gril s litinovým roštem. Lávové kameny nedoporučuji, tuk co steče z grilovaného masa se do nich vpije a pak se přepaluje a kouří. Doporučil bych i klasické dřevěné uhlí, ale pro ty pohodlnější je nejlepší ten plyn. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
My máme malý gril na dřevěné uhlí a jsme spokojeni.Zrovna dneska jsme
grilovali kuřecí prsa k večeři.Marinádu dělám podle aktuálních
chutí.Dětem sůl,papriku a med.Dnes to byla rychlovka,tak jsem na maso
nasypala pytlík směsi na pečené kuře+olej+
trocha piva.
0 Nominace Nahlásit |
Bydlím v paneláku a tak u mně vítězí elektrický kontaktní gril. Jako marinádu používám jen olej s trochou pepře a občas chilli. Mám pocit že další ingredience utlumí původní chuť masa.
0
před 5266 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám doma klasického Webra na dřevěné uhlí, pak Kamado s keramikou, ale v poslední době mě stejně nejvíc baví plynový gril. Tak nějak jsem zjistil, že ten Weber mě nebaví skoro vůbec a na Kamado jsem moc líný, abych ho rozpaloval a čistil. Ostatně ono teď v zimě to stejně není ono. A na plynu můžu dělat klidně pod pergolou v relativním teple. :)
My jsme dlouho měli jen takový malý elektrický gril. Nebylo to špatné, ale úplně ideální to nebylo. Minulý rok ale manžel koupil plynový z https://www.avenberg.cz/k94-grilovani-plynove-grily a musím teda říct, že na tom je to grilování úplně o něčem jiném. To mi vyhovuje mnohem víc. Dřevěné uhlí jsem bohužel nezkoušela, ale u toho mi vadí to, jak to čoudí. To se u plynu neděje.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |