Avatar uživatele
anonym

Naložení upečeného masa do vlastní šťávy – do sádla. Jak správně uchovat tuto potravinu aby se nikomu nic netotok?

Návaznost na otázku http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jsou-jidla-ze-syroveho-masa-vyzivove-hodnotnejsi

Jenže Damiana klade důraz na ‚Pochopitelně z prvotřídních surovin‘. A já se ptám dál; když upečené masisko, (ze syrového masa strach) naházím do čistých sklenic, do uzavíratelných kelímků, nechám to zchladnout na balkoně a nahážu do chladničky, nestane se tomu nic? Když nic nesterilizuji? V zavařovací sklenici zůstává jen povrchová část vzduchu… Ke konci pečení masiska jsem přidal sádlo do plechu. Kuchařky, umíte odpovědět? Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4686 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Ve všem kladu důraz na prvotřídní suroviny!:-)))
Ale k tomu nakládání… Jde to, je to dokonce jeden ze starých způsobů konzervace – nakládání masa v sádle. Musíte ho dát do sklenic horké i s tukem a šťávou, zavíčkovat a pak sterilizovat asi 30 minut. Takhle naložené vydrží v temnu a chladu hodně dlouho.
Něco jsem ještě našla o nakládání masa a jeho konzervaci vůbec, takže pokud je zájem, je to zde:
http://clanky­.vareni.cz/kon­zervovani-uzenin-a-masa/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Pokud nesterilizujete,tak je k rychlé konzumaci i když je to v lednici.

Použité suroviny:

vepřové, drůbeží nebo krůtí maso na pečení (musí být bez kosti), sůl, kmín, česnek

Na zavařování: zavařovací sklenice, víčka, zavařovací hrnec

Postup:

Maso tepelně zpracujeme běžným způsobem tak, že ho osolíme, okmínujeme, přidáme česnek, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a upečeme v troubě (úmyslně nedáváme cibuli, protože by pak mohla ve sklenici zkvasit). Až je maso hotové, vložíme ho do vymytých a vysušených zavařovacích sklenic, zalijeme troškou vody (asi 1,5 dcl), zavíčkujeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 95 až 100 stupňů Celsia po dobu 1 hodiny. Pak sklenice necháme vychladnout a druhý den ještě jednou necháme projít sterilizací po dobu 1 hodiny.

http://recepty­.korenisveta.cz/za­varovani/883-zavaovani-peeneho-masa-

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Conchus

To je takové „chození kolem horké kaše“. Navrhuji upéct a hned sníst, protože pečené maso je nejchutnější hned po vytažení z trouby.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek