Dneska jsem si jen tak prohlédla složení tvarůžků ( klasických
olomouckých )a docela mě překvapilo, jak jsou netučné. Na 100 g je vedeno,
že obsahují jen 0,6g tuku. Což mi příjde strašně maličko na to, že
vlastně „zrají“. prohlídla jsem si i ostatní balíčky, jestli není
někde chyba, ale ouha, všude stejný údaj.
Víte někdo, jak to dělají ? Že je tvarůžek, který na pohled vypadá jako
kalorická bomba, defakto " dietní" a zdravý ? krom tedy toho tuku obsahují
i 29 g bílkovin a 1g sacharidu. To jsem z toho jelen :-/
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Jikra před 4666 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Otázka na tvarůžky byla již několikrát, i když trochu jiného charakteru.
Odpovím na výrobu tvarůžků tak, jak jsem odpovídala.
Tvarůžky se vždy vyráběly z netučného kyselého tvarohu, proto byly a
zatím jsou nejdietnějším sýrem – mají do 1 % tuku stejně jako tvaroh.
Tučný tvaroh má nad 5 % tuku.
Již v minulosti se při původní domácí výrobě sebrala z mléka smetana
a ze zbylého zkyslého mléka se pak vyráběl tvaroh, homolky, syrečky čili
tvarůžky. Podobně se vvyrábějí i dnes, jenže moderní technologií.
Tvarůžky se již nepřipravují v dřevěných nádobách, ale podle nařízení EU v nádobách nerezových. Proto mají jinou chuť než v minulosti.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |