Avatar uživatele
terry

Pokud před přípravou nepropláchnu rýži, ovlivní to chuť? Nebo konzistenci nebo co?

Doplňuji:
Já ji vždy proplachovala teplou vodou, dokud netekla čistá, jen mě zajímalo,co by.
Ale zkusím ji jen namočit do té studené vody.
Díky za tip.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: terry

Zajímavá 0 před 4369 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Rýže se proplachuje aby se odplavil škrob /já ji nechávám cca 5minut namočenou ve studené vodě /, ve výsledku po uvaření se pak ani tak nelepí, jako když ji dáš vařit nepropláchnutou

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Bedy

Jednou jsem ji zapomněl opláchnout a nepřišla mi jiná. Oplachuje se kvůli tomu, aby byla čistá…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jikra

Hanulka má samozřejmě pravdu s tím škrobem ale v 50létech jsme na vesnici o nějakém škrobu neměli ani páru. Rýže se prodávala z pytlů v „koloniálu“ a byla jaksi nepříliš čistá tzn. různé nečistoty včetně myších hovinek, takže jak píše -Bedy- oplachovalo se kvůli čistotě. Pamětníci si jistě vzpomenou a mladí se zatím můžou zeptat strejdy gůgla co to byl ten koloniál.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pájo

S vymýváním škrobu souhlasím, ale není třeba ji déle před vařením máčet.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sober

Změnila se mi chuť. Do nedávna jsem měl rád rýži, která byla sypká a dělila se. Dnes dávám přednost rýži, která se spíše hrudkuje. Zjišťuji, že má výraznější „rýžovou“ chuť. Jsem asi výjimka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Já kupuji jen pytlíkovou Parboleid a neproplachuji ji a vařím jí přesně 15 min podle návodu a je dobrá, sypká

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Viděl jsem rýži ve skladech v Balírnách V Roudnici. tam se rýže vozila volně ložená v železničních vozech z lodí. V hale to bylo nafoukané jako písek na hromadách. Dělníci v tom chodili v gumákách rovnou ze dvora. Na balicích automatech fotobuňka vystřílela stlačeným vzduchem všechny tmavé nečistoty.Od té doby rýži několikrát vždy propláchnu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek