Chceme si označit štít chatky naším jménem/příjmením, ale nevíme,
jak to napsat.
Uvedu příklad s fiktivním jménem:
U Krakonošových
U Krakonošů
Krakonošovo
… ?
Děkuji za návrhy.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Malvína před 1244 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Dobře zní “ U Krakonošů” . Jen aby vám tam nezačali chodit lidi na pivo. 🙂
3Kdo udělil odpovědi palec? Justin1, Viktorie II., Malvína
před 1244 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Viktorie II. Nahlásit |
Jde o pojmenování rodinných příslušníků příjmením rodiny. Záleží na tom, zda zda chcete řešit spisovné nebo ne zcela správné pojmenování na štítku, i když chaty.
je nejvhodnější j Krakonošovi. Nebo Rodina Krakonošových.
U Krakonošů – význam – jsem uvnitř stavení, domu, hospody. Takže by mělo být Chaloupka/ Dům U Krakonošů. Jenže tento význam málokdo řeší.
Nebo se muž jmenuje Krakonošů, nikoliv Krakonoš.
--
Ještě jsem si uvědomila, pokud byste v rodině žily jen samé ženy, pak je
možné zvolit formu Krakonošovy.
Ale většinou se nechává tvar Krakonošovi – muž v rodině – snad vědomí, že je v rodině muž, neláká tolik zloděje.
Upravil/a: annas
3Kdo udělil odpovědi palec? Drap, Viktorie II., Pepa25
před 1244 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud byste byli Krakonošovi, tak správně česky U Krakonošových.
Upravil/a: elkon
2Kdo udělil odpovědi palec? Justin1, Viktorie II.
před 1244 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pro quentos. Byla oprava mého příspěvku nezbytně nutná? Změnila vaše oprava znění tak, aby ji pochopili i ostatní. Děkuji za vysvětlení. V. II.
quentos je pověřen tím, aby opravoval pravopisné chyby. Ber to jako zásah vyšší moci a quentos by měl spíše od tebe dostat poděkování, že dělá dobře svou práci a to bez nároku na odměnu.
Má otázka v diskuzi stále platí pro quentose, ale ten se neráčil
vyjádřit!
To, že to dělá bez nároku na odměnu, je jeho věc.
Drape, vy jste vždy děkoval učitelům za opravy vašich hrubek?
Co řešíš? Podtrhnul to 3× červeně a dostalas za úkol napsat pojednání o pravidlech psaní čárky? Ne. Poslal Tě na hanbu? Ne. Jen jseš na soukromém webu, kde lidé mající web na starosti se rozhodli, že budou trochu pracovat na úrovni a pověřili některé lidi dohledem a případnými opravami. Mělas tam chybu? Měla. Hele, někdy se oprava opravdu nezdaří a mění smysl otázky. To pak protestuju. Ale řešit tuhle prkotinu???
Jestli dobře koukám, tak ubyla jedna nadbytečná mezera. Otázku to nijak významně neobohatilo, ani ji to neublížilo, jen je to teď typograficky správně. Jsou opravy které mi vadí, opravy které mi nevadí a opravy které vítám. Tohle je někde na pomezí 2. a 3. možnosti. Popravdě, poděkoval bych za opravu a dál bych se v tom nešťoural.
Potřebuji nějaké povolení abych se mohl vyjádřit? Byl jsem zvědavej, co že to za hrozné změny udělal a proto jsem si je našel. A když už jsem je i našel, tak jsem je okomentoval… To se nesmí?
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |