Avatar uživatele
anonym

Poradíte recept na šťavnatou krkovici?

Máte někdo svůj osvědčený recept na naloženou krkovici?
Myslím marinádu.
Budu dělat cca 20–25 porcí příští sobotu.
Maso budu péct na tálu v přírodě,olej z něj nevyteče,tak že i na oleji.
Díky za rady.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, hanny 2, lejdy.můn před 3353 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanny 2

Na naložení masa používám olej+rozpuštěné máslo,sůl,pep­ř,česnek,někdy trochu červené papriky pro barvu,z bylinek máme rádi tymián.Nic moc ostrého ,aby vynikla chuť masa,ale na grilování to někdy dám.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Už jsi někdy vyzkoušel něco jiného než marinádu? Já, například dělám krkovičku tak, že celou krkovičku (podle tebou udaných porcí by měla stačit) vykostím a obalím soli v poměru 1 kg masa/ 2 dkg soli, ve které jsem rozmačkal* 1 palici českého česneku, vložím do nádoby s převařenou a posléze vychlazenou vodou tak, aby byla celá ponořena. Poměr množství soli a vody je 1l vody/ 2 dkg soli . Tuto krkovičky co druhý den obrátím a do týdne ji můžu grilovat nebo opékat. Další koření je už na tobě.

  • pokud se česnek jenom nakrájí na malé kousky, silice v nim obsažená se nevetře pořádně do masa.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek