Dne 2. srpna 1647 se narodil Denis Papin, franouzský matematik, fyzik a vynálezce. Roku 1682 se stal členem Královské společnosti a v úvodní přednášce popsal vynález známý dnes jako Papinův hrnec.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 12Pro koho je otázka zajímavá? anonym, ReHu, panenka, anonym, Jahoda, anonym, vagra, pekynka, elektrikář, Drap, anonym, gagaga před 5225 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano, docela často, je to úspora času i energie a takové hovězí maso je v něm do hoďky podušené a takové vaření mě baví. Dále v něm vařím vývary, guláš, roštěnky, vepřové koleno atd. Vřele doporučuji si ho pořídit. Díky pane Papine! :o)
0 Nominace Nahlásit |
Zdravím Annas, já se tlakáče moc bojím, jednou v dětství jsme měli
doma nehodu, polévka byla na stropě a od té doby se na něj bojím
i sáhnout.
Doplňuji:
Dámy, máte můj obdiv, zjistila jsem jak dokážu být v něčem naprosto
nemožná.
Upravil/a: pekynka
0 Nominace Nahlásit |
Ano ja ho pouzivam,varim v nem velmi casto,polevky,omacky,masa,vlastne temer vse.Nedam na nej dopustit,vareni v nem je rychle a to me jako pracujici zene vyhovuje.
0 Nominace Nahlásit |
Ano Annas používám ho hodně často protože v tlakovém hrnci mám maso rychleji udělané než normálně.
0 Nominace Nahlásit |
Kdo chce vařit úsporně, dává při vaření na hrnce vždy pokličky*.
Kdo chce vařit ještě úsporněji, vaří v tlakovém hrnci (jídla co se
vaří delší dobu).
Drobná finta na okraj: předem namočená rýže se vaří cca 7 min.
0 Nominace Nahlásit |
Já ne ale moje žena ano.Já se raději do vaření nepouštím,nebot by hrozilo nebezpečí výbuchu či požáru.:-D
0 Nominace Nahlásit |
Papinovy hrnce, používáme denně, takřka na všechno.Vaří se v nich
rychle a úsporně.
Problém byl snad jenom jednou s luštěninou.
Skvělý vynález.
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, annas, 1popelka1, Kasalický Ji
před 5225 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Taky si nedokážu představit vaření bez papiňáku.Vařím ráda,ale celé dopoledne u plotny není mé hobby.
0 Nominace Nahlásit |
Dříve občas, teď už vůbec.
Zdravější je vaření pomalu při nižší teplotě a také se vlivem tlaku
mění struktura potraviny a to není moc zdravé – jsem se dozvěděla.
0 Nominace Nahlásit |
Papinˇáku se bojím od mala.Na zabijačce v něm vaříme žaludek a to kolem toho chodím jako duch,nedotkla bych se ho,ani za nic.Kdyby mi ho někdo koupil jako dárek,myslela bych si,že se mě chce zbavit.
0 Nominace Nahlásit |
Je to výhoda jen se musí opatrně otvírat pustil jsem na něj vodu a vzal pokličku silou prsklo to namně a běžel jsem k doktorovi s popáleným břichem. Takže času jsem moc neušetřil.Teď jej otvírám až to samo povolí.
Byl to jeden z prvních hrnců tohoto typu, ještě hliníkový s jedním
bezpečnostním ventilem na odpouštění páry.
Pravděpodobně se ten ventilek ucpal slupkou hrachu,či co – a bylo to.
Ještě že se nikomu nic nestalo.
/Stejně jsme chtěli malovat. :)/
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |